empty
 
 

Analisis Forex & Kajian: How long has the dollar weakened?
time 10.08.2022 03:53 PM
time Relevance up to, 11.08.2022 01:13 PM

This image is no longer relevant

Market participants, analysts, and economists are looking forward to today's US CPI report for July. It is expected that today's report will show a partial decline in headline inflation, including energy and food. It is also assumed that a slight decline will show that inflation against the CPI will be between 8.7% and 8.8%, which is 0.3% below the June CPI, proving that inflation was at a 41-year high of 9.1%.

At the same time, even if the report is in line with economists' forecasts, it will not have a significant impact on the actions of the Federal Reserve at the next FOMC meeting, which will be held from September 20 to 21.

According to the CME FedWatch tool, there is a 69.5% chance that the Fed will initiate a third consecutive 75 basis point rate hike and a 30.5% chance that the Fed will raise rates by 50 basis points.

This image is no longer relevant

The likelihood of the Fed making a third consecutive 75 basis point rate hike in September has doubled over the past month. On July 8, 2022, the CME FedWatch tool predicted a 31.4% chance of a 3/4% rate hike in September. Just last week, on August 2, the FedWatch tool predicted a 41% chance.

Over the past two trading days, the dollar has slightly decreased.

This image is no longer relevant

EURUSD
Euro vs US Dollar
Pilih carta masa
5
min
15
min
30
min
1
jam
4
jam
1
hari
1
minggu
Mulakan dagangan
Mulakan dagangan

Kajian analisis InstaForex akan membuat anda mengetahui sepenuhnya aliran pasaran! Sebagai pelanggan InstaForex, anda disediakan sejumlah besar perkhidmatan percuma untuk dagangan yang cekap.

  • Grand Choice
    Contest by
    InstaForex
    InstaForex always strives to help you
    fulfill your biggest dreams.
    SERTAI PERADUAN
  • Chancy Deposit
    Deposit akaun anda sebanyak $3,000 dan dapatkan $10000 lebih lagi!
    Dalam Januari kami membuat cabutan bertuah $10000 dalam Kempen Chancy Deposit!
    Dapatkan peluang untuk menang dengan membuat deposit $ 3000 ke dalam akaun dagangan. Setelah memenuhi syarat ini, anda menjadi peserta kempen.
    SERTAI PERADUAN
  • Trade Wise, Win Device
    Daftar untuk peraduan dan tambah dana akaun anda dengan sekurang-kurangnya AS$ 500 untuk layak memenangi peranti mudah alih.
    SERTAI PERADUAN
  • Bonus 100%
    Peluang istimewa anda untuk menerima bonus 100% pada deposit anda
    DAPATKAN BONUS
  • Bonus 55%
    Dapatkan bonus 55% pada setiap deposit anda
    DAPATKAN BONUS
  • Bonus 30%
    Dapatkan bonus 30% setiap kali anda membuat penambahan dana akaun anda
    DAPATKAN BONUS

Recommended Stories

EUR/USD. Pertumbuhan KDNK AS adalah lebih baik daripada jangkaan, tetapi dolar AS bertindak balas lemah terhadap laporan itu

Pasangan mata wang euro-dolar AS bertindak balas secara tidak menentu kepada laporan KDNK AS terkini. Pada mulanya, harga jatuh ke had bawah julat 1.0850-1.0950, kemudian kembali ke kawasan angka ke-9

Irina Manzenko 04:56 2023-01-27 UTC+2

EUR/USD. Gambaran keseluruhan untuk 26 Januari. Ekonomi Eropah akan mengelak kemelesetan

Pasangan mata wang EUR/USD meningkat secara beransur-ansur. Tiada peristiwa atau penerbitan penting di Amerika Syarikat atau Kesatuan Eropah pada hari Rabu, tetapi ini tidak menghalang pembeli, yang jika perlahan-lahan, terus

Paolo Greco 11:08 2023-01-26 UTC+2

Dollar sukar untuk bernafas

Sepanjang tiga bulan lalu, mata wang tunggal itu telah mengukuh berbanding dolar A.S. sebanyak 11%. Daripada kitaran rendah pada bulan September, pasangan mata wang EURUSD melonjak sebanyak 14%. Apakah sebab

Marek Petkovich 03:53 2023-01-26 UTC+2

Pasangan DOGE/USD Berpotensi Untuk Peningkatan Kenaikan Harga untuk pertindihan rintangan

Melihat pada carta H4, kecenderungan keseluruhan saya untuk DOGEUSD adalah menaik kerana harga semasa berada di atas awan Ichimoku, menunjukkan pasaran menaik. Mencari kemasukan beli pada 0.07961, di mana sokongan

Dean Leo 10:19 2023-01-25 UTC+2

Potensi AUDUSD untuk meningkat kepada rintangan tinggi ayunan baru-baru ini

Melihat carta H4, kecenderungan harga secara keseluruhan saya untuk AUDUSD adalah menaik kerana harga semasa berada di atas cloud Ichimoku, menunjukkan pasaran menaik. Mencari kemasukan belian pada 0.71115, di mana

Dean Leo 09:04 2023-01-25 UTC+2

EUR/USD. Gambaran keseluruhan untuk 25 Januari. Topik kadar ECB sudah mula membosankan.

Pasangan mata wang EUR/USD meningkat secara beransur-ansur. Pada hari Selasa, mata wang Eropah secara terus "menikmati" di atas garisan purata bergerak manakala pound British memulakan satu lagi pusingan pelarasan menurun

Paolo Greco 08:25 2023-01-25 UTC+2

Pasangan GBP/USD. Gambaran keseluruhan untuk 25 Januari. Bank of England seharusnya terus menaikkan kadar secara agresif

Pasangan mata wang GBP/USD memulakan pusingan baharu pembetulan menurun pada hari Selasa, dan akibatnya, pada penghujung hari, ia telah jatuh di bawah garisan purata bergerak. Semalam, kami membincangkan ketidakupayaan pasangan

Paolo Greco 08:25 2023-01-25 UTC+2

Dolar melemah susulan hutang AS meningkat. Kadar faedah kemungkinan melonjak melebihi 5%.

Ketidakpastian yang semakin meningkat telah menyebabkan ekuiti AS jatuh, dengan ketiga-tiga indeks utama turun satu mata peratusan penuh. Sementara itu, emas meningkat dengan kukuh dan hampir mendapat keuntungan sebanyak 1.5%

Irina Yanina 11:41 2023-01-20 UTC+2

Bitcoin bangkit dari kelemahan

Terdapat dua jenis kelompok dalam industri kripto: penipu dan golongan ditipu. Apabila yang pertama didedahkan, mereka boleh mengatur projek baharu. Tetapi semua ini tidak bermakna bahawa adalah mustahil untuk mendapatkan

Marek Petkovich 10:14 2023-01-20 UTC+2

Euro menunggu giliran

Euro tidak mempercayai retorik "hawkish" wakil Bank Pusat Eropah yang diketuai oleh Presiden ECB Christine Lagarde, yang cuba menghalang pelabur daripada mempercayai orang dalam Bloomberg. Sehari sebelum itu, Bloomberg mendakwa

Marek Petkovich 02:48 2023-01-20 UTC+2
Tidak boleh bertanya sekarang?
Tanya soalan anda di Ruangan bersembang.