empty
 
 

Formula

Aroon Gore = ((Broj perioda - broj perioda od najveće cene) / broj perioda) * 100

Aroon Dole = ((Broj perioda - broj perioda od najniže cene) / broj perioda) * 100

Upotreba u trgovini

Klasnična metoda korišćenja Aroon indikatora koja se primenjuje na berzi i robnom tržištu se, u današnje vreme, ne može primeniti na valutnom tržištu.

Zbog toga je, kako biste izbegli da se nađete na pogrešnoj strani tržišta, neophodno da izaberete preciznije signale generisane od strane indikatora.

Glavni signal Aroon indikatora se pojavljuje kada se Aroon Gore (predstavljen plavom linijom) i Aroon Dole (predstavljen crvenom linijom) ukrste.

Kada linija Aroon-a Gore pređe preko linije Aroon-a Dole odozdo nagore, to ukazuje na verovatnoću nastajanja srednjeročnog uzlaznog trenda. Kada linija Aroon-a Gore pređe preko linije Aroon-a Dole odozgo nadole trebate se pripremiti za zatvaranje transakcije na osnovu ovog signala.

Alternativni scenario uključuje liniju Aroon-a Gore koja prelazi preko linije Aroon-a Dole odozgo nadole, ukazujući moguće nastajanje trenda nadole i zbog toga je bolje otvoriti transakciju prodaje. Zatvaranje transakcije se može izvršiti kada postoji preokret u ukrštanju linija signala.

Kada signal dođe iznad 40 procenta i ispod - 40 procenta, što možemo nazvati ekstremnim zonama (a ne zonama stanja zasićenja prodaje/kupovine), uvećava se vrednost signala što može dovesti do daljeg jačanja cene.

Postoji jedan moćniji trgovački signal a to je divergencija između kretanja cene i Aroon-a Gore.

Ukoliko linija Aroon-a Gore dođe do gornje ivice kada linija cene opada, znači da će se cena najverovatnije preokrenuti od trenda pada na trend rasta (divergentni signal).

Ukoliko linija Aroon-a Gore dođe do donje ivice kada je linija cene u porastu, cena će najverovatnije krenuti da pada.

Aroon indikator

InstaForex Aroon parametri

Aroon_Period = 9

Preuzmi


Nazad na listu
Ne možete da razgovarate sada?
Postavite pitanje kroz ćaskanje.