Facebook
 
 

Formula

HMA(n) = WMA(2*WMA(n/2) – WMA(n)),sqrt(n))

Korišćenje u trgovini

HMA indikator je napravljen kao efikasni filter cene. On sadrži standardne funkcije većine pokretnih proseka; on utiče na cenu kao podrška/otpor i pomaže u donošenju odluke o ulasku na tržište na osnovu ugla zakrivljenosti linija. Osim toga, Halov pokretni prosek omogućava trgovcu da odredi trend pomoću boje modela koji predstavlja indikator.

U slučaju da preovlađuje trend opadanja, HMA menja svoju boju iz plave u crvenu i tako prikazuje mogućnost za kupovinu, jer nakon toga cena može još više da raste. Promena boje takođe daje signal za ulazak na tržište.

HMA ne samo što ublažava promene cene, već takođe eliminiše kašnjenje signala. Ovaj efekat se postiže pomoću specifičnog obračunavanja. Zato trgovac može koristiti indikator prilikom trgovanja bez straha da će HMA pružiti zakasnele signale za kupovinu sredstva ili ulaska na tržište.

Sem nezavisnog korišćenja HMA u trgovini, indikator se u okviru MetaTrader-a može primenjivati kao filter ulaska na tržište uz otvaranje trgovina na osnovu drugih indikatora ili drugačijih metoda analize. U tom slučaju, pokretni prosek se može koristiti za zatvaranje trgovina. Mehanizam je sledeći: kada indikator promeni boju u suprotnu, trgovac treba da zatvori trgovinu otvorenu u pravcu trenda cene i da sačeka novi signal za ulazak na tržište.

HMA indikator

Preuzmi


Nazad na listu
Ne možete da razgovarate sada?
Postavite pitanje kroz ćaskanje.