Facebook
 
 

Formula

Indikator je napravljen na osnovu formiranih kratkotrajnih najviših i najnižih vrednosti cene, pod uslovom da su se prethodnih dana javile niže najviše i više najniže vrednosti u poređenju sa nivoima cene određenog dana.

Korišćenje u trgovini

U svojoj knjizi "Dugotrajne tajne kratkoročnog trejdovanja" Lari Vilijams nudi sledeći opis ekstrema na tržištu: "Kratkotrajnu najnižu vrednost na tržištu mogu odrediti pomoću ove jednostavne formule: Uvek kada postoji najniža dnevna vrednost sa višim najnižim vrednostima sa obe njene strane, ta najniža vrednost biće kratkotrajna najniža vrednost. Kratkotrajna najviša vrednost na tržištu je obrnuta. U tom slučaju primetićemo vrh sa nižim vrhovima sa obe njegove strane."

Dati opis odlike ekstrema cene omogućava identifikovanje kratkotrajnih preokreta cene na dnevnom grafikonu i, u slučaju da se javi signal, postavljanje trgovine u pravcu preokreta cene.

MetaTrader indikator ekstremi Lariija Vilijamsa koji je razvio InstaForex omogućava Vam da jasno odredite trenutak kada određeno finansijsko sredstvo formira kratkotrajnu najvišu ili najnižu vrednost (sa tačke gledišta autorovog koncepta). U slučaju da postoji ekstrem cene (najviši) određenog valutnog para na dnevnom grafikonu, indikator će prikazati crvenu strelicu koja označava da formirani obrazac može biti praćen opadanjem cene. Obrnuto, ukoliko cena formira kratkotrajnu najnižu vrednost, indikator će prikazati zelenu strelicu koja potvrđuje mogućnost kupovine.

Ukoliko indikator koristite kao nezavisan alat analize, treba da omogućite i praćenje pravca javljanja trenda da biste isključili verovatnoću ulaska na tržište suprotnog od glavnog pravca kretanja cene.

Signali indikatora ekstremi Larija Vilijamsa kao dodatni instrument u analizi dopunjuje osnovni tehnički ili fundamentalni metod donošenja odluke trgovačkog sistema.

Ekstremi Larija Vilijamsa

Preuzmi


Nazad na listu
Ne možete da razgovarate sada?
Postavite pitanje kroz ćaskanje.