Support service
×

Какви са изискванията към лична карта, качена за верификация?

Следните изисквания се отнасят за лична карта, качвана за верификация на акаунта:

1. Копието трябва да е ясно видимо и цветно.

2. Изображението трябва да е изцяло вътре в рамката (включително ъгли и ръбове на ламиниране). Тъмната снимка или нечетливите данни за самоличност често водят до отказ на картата. *

3. Двете страни на личната карта трябва да бъдат сканирани.

4. Изображението не трябва да носи видими признаци на изтриване, допълнения, зачеркнати формулировки или други неоправдани корекции или следи от редактиране на изображения.

5. Личната карта трябва да съдържа снимка с добро качество.

6. Имената и датите на раждане на личната карта трябва напълно да съвпадат с тези от информацията за акаунта.

7. Документът трябва да е валиден към момента на запитването (личната карта трябва да е валидна поне 6 месеца от деня на заявката за верификация) и да съдържа всички необходими печати и подписи.

8. Един и същ документ не може да бъде изтеглен за две различни нива на верификация. **

9. Допустимите файлови формати са както следва: .png, .jpeg, .jpg, .gif и .pdf. Максималният размер на файла е 8 MB, минималната разделителна способност е 400 px.

10. Не е разрешено всички букви да са главни в имената в акаунта или профила. Само първата буква от името (имената) може да се запише с главни букви.

11. За допълнителна защита на предоставената лична карта може да се поставят полупрозрачни надписи „за верфикация“ или „за InstaForex“ върху картата. Моля, обърнете внимание, че надписите трябва да се поставят върху празното поле на документа и не трябва да закриват личната информация. ***

* Не правете снимка в цял ръст или на главата и раменете. За да направите снимка с добро качество, дръжте личната карта на нивото на лицето или малко по-ниско. Моля, уверете се, че пръстите, които държат картата, не покриват данните върху нея, както и че картата не покрива част от лицето ви. Моля, уверете се, че мястото е добре осветено. Колкото по-добро е осветлението, толкова по-ясна ще е снимката. Моля, имайте предвид също, че информацията на личната карта трябва да се чете отляво надясно, не пращайте огледално снимана снимка.

** Това изискване важи и за една и съща страна на личната карта, предоставена за две различни нива на верфикация. Въпреки това, две различни страни на една и съща лична карта могат да бъдат предоставени за две различни нива на верификация. Например, ако предната страна на картата е предвидена за верификация от първо ниво, задната страна може да бъде качена за верификация на второ ниво и обратното. Въпреки че това е един и същ документ, такова използване и на двете страни е достатъчно за надграждане на нивото.

*** Съгласно Договора за публична оферта, Компанията гарантира, че личните данни на Клиента, и особено данните за личната карта, предоставени от Клиента, ще бъдат поверителни и няма да бъдат разкривани.

Споделете Вашето мнение

Благодарим Ви! Има ли нещо, което бихте искали да добавите?

Как бихте оценили отговора, който получихте?

Оставете Вашия коментар (по избор)

Вашата обратна връзка е много важна за нас.
Благодарим Ви, че отделихте време да попълните нашата онлайн анкета.

smile""