Support service
×

Bagaimana spread dengan kenalan InstaFutures terbentuk?

Spread adalah perbezaan antara harga beli atau permintaan dan harga jual atau tawaran. Harga beli selalunya lebih rendah  sedikit daripada harga jual. Sekiranya InstaFutures, spread dibentuk oleh pedagang pasaran sebagai perbezaan semula jadi antara tawaran jual beli terbaik.
 
Spread berlaku kerana pembeli dan penjual tidak bersedia untuk saling menyerah dan tidak memaksa untuk melakukan pembelian atau penjualan segera. Ini adalah prinsip perdagangan kukuh di bursa yang akan berlaku selama-lamanya. InstaForex tidak mengenakan sebarang spread dan tidak mengganggu pembentukannya.
 
Mari kita fikirkan bagaimana spread terbentuk.
 
Bayangkan seorang pedagang ingin membeli 1 lot EUR / USD InstaFutures dengan harga 0.6525. Untuk ini, dia menetapkan pesanan had beli pada tahap ini. Ini adalah bagaimana harga beli dibentuk, iaitu seseorang dapat membuat perdagangan jual dengan ukuran hingga 1 lot pada harga ini. Pedagang lain ingin menjual 1 lot EUR / USD InstaFutures tetapi berpendapat bahawa harga 0.6525 terlalu tinggi. Jadi, dia menetapkan pesanan had jual pada 0.6550. Ini adalah bagaimana harga jual muncul. Dengan kata lain, seseorang boleh membuat perdagangan beli dengan saiz sehingga 1 lot.
 
Kesimpulannya, sebut harga pasaran InstaFutures semasa adalah 0.6525 / 6550, jadi spread sama dengan 25 pip.

Isi borang di bawah:

Thank you! Is there anything you would like to add?

How would you rate the answer you received?

Leave your comment (optional)

Maklum balas anda sangat penting bagi kami.
Terima kasih kerana telah meluangkan masa untuk menyelesaikan maklum balas atas talian kami.

smile""