Support service
×

Mengapa margin diperlukan untuk menetapkan limit order?

Sekiranya pedagang menetapkan limit order, limit order semasa akan membekukan margin dalam akaun untuk memungkinkan pelaksanaannya. Ini dilakukan agar order book tidak dipenuhi dengan pesanan palsu, iaitu pesanan yang sebenarnya tidak dapat dilaksanakan oleh pedagang. Saiz lot adalah 100 kontrak niaga hadapan. Kontrak minimum ialah 0.01 lot tanpa swap.
Margin untuk pesanan membeli dikira dengan kaedah khusus, dengan mengambil kira risiko tertinggi. Sebagai contoh, membuka pesanan menjual pada 0.2000, pedagang akan menghadapi risiko bahawa InstaFutures akan ditutup pada 0.9999 sekiranya ramalan ternyata salah. Dengan erti kata lain, pedagang akan kehilangan 100 * 0.1 * (0.9999 - 0.2000) ~ $8 bagi setiap 0.1 lot yang dibuka.
 
Oleh itu, untuk menjual 0.1 lot pada 0.2000, margin dagangannya adalah $8. Untuk mengurangkan risiko, platform dagangan memerlukan 150% dari saiz margin untuk membuka pesanan. Dalam contoh di atas, pedagang akan diminta untuk memberikan margin berikut: $8 * 150% = $12.
Margin asas untuk pesanan membeli akan dikira seperti berikut: 100 * saiz lot dagangan * sebut harga pasaran.

Isi borang di bawah:

Thank you! Is there anything you would like to add?

How would you rate the answer you received?

Leave your comment (optional)

Maklum balas anda sangat penting bagi kami.
Terima kasih kerana telah meluangkan masa untuk menyelesaikan maklum balas atas talian kami.

smile""