Support service
×

Limitele pentru depuneri și retrageri

Principala limitare este aceea că trebuie să retrageți fonduri prin intermediul aceluiași sistem de plată utilizat la efectuarea unei depuneri și în același cont ori în același portofel. Atunci când vă alimentați contul de tranzacționare cu diferite valute și utilizând mai multe sisteme de plată, banii ar trebui să fie retrași prin intermediul acelorași sisteme de plată și proporțional cu suma depusă.
 
Exemplul 1: un trader a reaprovizionat contul de tranzacționare cu 500 de dolari prin transfer bancar și 300 de dolari prin intermediul unui portofel NETELLER. În termeni procentuali, 500 de dolari printr-un transfer bancar echivalează cu 62,5%, iar 300 de dolari prin intermediul unui portofel NETELLER totalizează 37,5%. După dublarea depozitului, marja liberă a traderului în contul de tranzacționare se ridică la 1.600 de dolari. În ceea ce privește depozitul dublat, acest procent se împarte după cum urmează: 1.000 de dolari ar putea fi retrași prin transfer bancar în contul în dolari americani și 600 de dolari într-un portofel NETELLER.
 
În cazul pierderii marjei libere - de exemplu, după ce se declanșează un ordin Stop-out și soldul contului este resetat la zero - proporțiile depozitelor anterioare din portofele și sisteme de plată diferite nu mai sunt valabile. Cu alte cuvinte, mai devreme, atunci când se reaproviziona contul în două moduri diferite, era necesar să se ia în considerare proporția de retragere a fondurilor. Între timp, atunci când se completează un cont cu sold zero, acest lucru nu mai este necesar.
 
Exemplul 2: după ce a alimentat contul așa cum s-a spus în exemplul 1, traderul a suferit pierderi, în loc să dubleze depozitul, și l-a alimentat din nou cu 500 de dolari prin intermediul unui portofel NETELLER. În acest caz, traderul poate retrage toate profiturile către un portofel NETELLER.
 
InstaForex nu limitează în niciun fel suma de bani care poate fi retrasă din contul de tranzacționare al unui client. Vă puteți retrage marja gratuită în orice moment. Vă rugăm să rețineți că cererile de retragere sunt procesate numai în cadrul orelor de lucru ale Departamentului Financiar (de la 08:00 la 17:00 GMT+00 de luni până vineri). În același timp, fondurile sunt retrase din contul de tranzacționare instantaneu după ce ați completat o cerere de retragere în secțiunea de Retrageri.

Exprimați-vă părerea

Mulțumesc! Există ceva ce ați dori să adăugați?

Cum ați evalua răspunsul primit?

Lăsați un comentariu (opțional)

Feedback-ul dumneavoastră este foarte important pentru noi.
Vă mulțumim pentru timpul acordat pentru a completa sondajul nostru online.

smile""

Make a deposit conveniently at any time