Support service
×

Grafice Kagi

Graficul Kagi este un grafic de tip liniar. Acesta este format din linii de lățime diferită - cele groase și cele subțiri. Se presupune că, încă din anii '70 ai secolului al XIX-lea, în Japonia se foloseau diagramele Kagi. Regulile de reprezentare ale graficului sunt foarte asemănătoare cu cele ale graficelor cu puncte și figuri: următoarea treaptă (linia orizontală după linia verticală) este trasată după ce s-a înregistrat o inversare semnificativă a prețului (graficul prețurilor coboară de la maxim sau urcă de la minim într-o asemenea măsură, încât pătrunde în plasa valorilor de bază). Mai jos este prezentat un grafic al prețurilor pe o zi și graficul Kagi corespunzător (incrementul este 5). Din acest exemplu se observă că scăderile, care au apărut pe 9 și pe 16, au provocat inversări nesemnificative ale prețului, care nu sunt reprezentate pe graficul Kagi.
 
În cazul în care linia pătrunde într-un maxim sau minim anterior, aceasta devine groasă sau subțire în mod corespunzător.
Imaginea 1. Graficul Kagi.
 
Aceste grafice reprezintă secvențele de maxime și minime în creștere formează o tendință de creștere, în timp ce seria de maxime și minime în scădere indică o tendință de scădere. Un semnal de cumpărare apare atunci când o linie subțire se transformă într-una groasă, iar un semnal de vânzare este generat atunci când linia groasă se transformă într-una subțire.
 
Analiza graficelor Kagi este similară cu analiza clasică a graficelor: se disting nivelurile de suport și de rezistență, se trasează liniile de trend și se definesc inversările de piață.
 
Modelele tipice de inversare de pe graficele Kagi - Double Windows și Three Buddha - sunt prezentate mai jos.
 
Imaginea 2. Fereastră dublă la maxim și la minim.
Imaginea 3. Modele Three Buddha și Reversal Three Buddha și Reversal Three Buddha.

Exprimați-vă părerea

Mulțumesc! Există ceva ce ați dori să adăugați?

Cum ați evalua răspunsul primit?

Lăsați un comentariu (opțional)

Feedback-ul dumneavoastră este foarte important pentru noi.
Vă mulțumim pentru timpul acordat pentru a completa sondajul nostru online.

smile""