Support service
×

Grafice Ren

Numele acestui grafic provine de la cuvântul japonez ""renga"", care înseamnă "cărămidă". Graficul Renko este o sinteză a sfeșnicelor și a liniilor din graficele Point and Figure. Trebuie stabilită o valoare de bază pentru grafic care să corespundă dimensiunii blocului (înălțimea cărămizii). Aceasta este trasată în felul următor: dacă prețul se mișcă mai sus pentru o astfel de distanță față de cel mai înalt nivel al ultimei cărămizi, în interiorul căreia sunt cuprinse n valori de bază, se trasează cantitatea n de cărămizi albe. În cazul în care prețul se mișcă în jos pentru o distanță în interiorul căreia se găsesc n-cantități de valori de bază de la nivelul cel mai de jos al ultimei cărămizi, se trasează un lanț de cărămizi negre.
 
Mai jos, sunt prezentate graficul zilnic al prețului și graficul Renko corespunzător (baza = 5). Mărcile din graficul de preț ilustrează momentele de formare a lanțului din cărămizi pe graficul Renko (numerele din apropierea lor indică cantitatea de cărămizi din lanț).
 
 
Imagine. 1. Graficul Renko.
 
Semnalul este generat atunci când seria de cărămizi de o culoare este schimbată pentru lanțul de cărămizi de altă culoare: de la alb la negru înseamnă a vinde, de la negru la alb înseamnă a cumpăra.

Exprimați-vă părerea

Mulțumesc! Există ceva ce ați dori să adăugați?

Cum ați evalua răspunsul primit?

Lăsați un comentariu (opțional)

Feedback-ul dumneavoastră este foarte important pentru noi.
Vă mulțumim pentru timpul acordat pentru a completa sondajul nostru online.

smile""