Support service
×

Diagrame cu linii. Metoda celor trei linii de inversare

Diagrame cu linii. Metoda celor trei linii de inversare
O diagramă cu linii este reprezentată ca un lanț de linii albe și negre. La fel ca și graficele cu puncte și figuri, o diagramă cu linii este legată de graficele unidimensionale. Acesta descrie doar modificarea prețului fără o coordonată de timp. O nouă linie albă se formează atunci când prețurile cresc peste nivelul maximului anterior, iar una neagră se formează atunci când prețurile scad mai jos decât minimul anterior. Astfel, trasarea graficelor pentru cele trei linii de inversare este una dintre metodele de filtrare.
 
Imaginea 1. Grafic cu linii.
 
Conform metodei Three Line Reversals, un semnal de vânzare se formează atunci când apare o linie neagră după o secvență de cel puțin trei linii albe. În mod similar, atunci când apare o linie albă după o serie de cel puțin trei linii negre, aceasta servește drept semnal de cumpărare. În cazul în care liniile albe și negre alternează, înseamnă că nu există o tendință. Piața fluctuează într-un interval strâns, așa că nu are rost să se întreprindă nicio acțiune.
 
Domnul Nison recomandă utilizarea acestei metode împreună cu sfeșnicele japoneze clasice. Este important de menționat că această metodă este legată de indicatorii de urmărire a tendinței, astfel că semnalele sale pot întârzia, apărând după inversarea pieței.
 
Sensibilitatea metodei poate fi modificată prin schimbarea minimului necesar de linii din seria de linii de o culoare înainte de momentul inversării. Dacă luăm două linii în loc de trei, vom spori sensibilitatea. Între timp, trecerea la 4-10 linii în secvență ne va ajuta să definim doar tendințele pe termen lung.

Exprimați-vă părerea

Mulțumesc! Există ceva ce ați dori să adăugați?

Cum ați evalua răspunsul primit?

Lăsați un comentariu (opțional)

Feedback-ul dumneavoastră este foarte important pentru noi.
Vă mulțumim pentru timpul acordat pentru a completa sondajul nostru online.

smile""