Support service
×

Strategia de tranzacționare la știri

Strategia de tranzacționare la știri reprezintă una dintre metodele de tranzacționare bazate pe ideea că știrile influențează piața. Publicarea unor știri pozitive are ca rezultat creșterea prețurilor, în timp ce știrile negative generează scăderea acestora. În cadrul acestei abordări, orice factori care afectează valoarea unei companii sunt considerați a fi știrile despre acești factori. De exemplu, îmbunătățirea indicatorilor financiari ai companiei (indicatorul fundamental care face parte din analiza pieței) este considerată o veste pozitivă despre o îmbunătățire a performanței financiare a companiei respective.

Faimoasa speculație a lui Nathan Rothschild cu privire la Bătălia de la Waterloo este unul dintre exemplele perfecte ale strategiei de tranzacționare la știri din istorie. Pe atunci, Nathan Rothschild era cunoscut la Bursa din Londra drept omul care avea acces la cele mai actualizate informații. Ca urmare a acestei imagini formate, acțiunile sale au influențat direct comportamentul altor participanți pe piață.

La 20 iulie 1815, Nathan Rothschild a primit vestea despre victoria asupra lui Napoleon în bătălia de la Waterloo cu mult înaintea sosirii reprezentantului oficial al ducelui Wellington (acest lucru s-a întâmplat datorită serviciului său de curierat bine organizat).

După ce a luat la cunoștință acest lucru, Rothschild a mers la Bursa din Londra și a început să vândă valori mobiliare. Aceste acțiuni au generat zvonuri despre înfrângerea britanicilor care au provocat panică în cadrul bursei. Când valorile mobiliare au scăzut la un nivel record, Rothschild a cumpărat valori mobiliare ieftine și a făcut avere.

Astfel, Bătălia de la Waterloo a intrat de asemenea în istorie ca fiind cea mai mare operațiune financiară. Publicul în general, care întotdeauna tinde să exagereze, ia în considerare posibilitatea ca mareșalul lui Napoleon Grouchy să fi întârziat la locul bătăliei numai din cauza banilor lui Rothschild.

Cu toate acestea, nu este atât de simplu și clar. Destul de des, bursa răspunde în mod imprevizibil la știri din punctul de vedere al unui amator. De exemplu, prețurile încep să scadă brusc pe fondul unor vești pozitive și invers.

Secretul constă în faptul că doar știrile neașteptate au un impact direct asupra pieței.

Astfel, nu există nicio îndoială că știrile despre o revoluție din orice țară care are ca rezultat anularea tuturor acțiunilor vor duce la o prăbușire completă a bursei. Sau o îmbunătățire bruscă a performanței financiare a unei companii este o veste bună care va provoca cu siguranță o creștere a prețurilor acțiunilor companiei. Cu toate acestea, aceste două exemple reprezintă știri neașteptate care pot lua participanții pe piață prin surprindere.

Majoritatea absolută a știrilor care influențează piața constă în rapoarte pre-programate, date economice și declarații oficiale preconizate. Există o frază adesea citată de traderi: „cumpără zvonul, vinde faptele”. Acesta este motivul pentru care prețurile cresc înainte de știrile pozitive și scad imediat ce au fost anunțate știrile anticipate. Cu toate acestea, înainte de scădere, există întotdeauna o mică creștere a prețului.

Motivele unei astfel de situații sunt următoarele: este nevoie de participanți majori pe piață (să îi numim profesioniști) timp de săptămâni sau chiar luni pentru a închide și a deschide o poziție. Deci, sunt pur și simplu incapabili să vândă acțiuni pe o piață bearish, deoarece va duce la o prăbușire a prețurilor. În acest sens, își închid pozițiile exact în momentul în care sunt lansate știri pozitive așteptate.

Deci, să facem un rezumat.

Toate știrile pot fi împărțite în preconizate și nepreconizate. Primul grup se bazează pe principiul „cumpără zvonul - vinde faptele”, în timp ce știrile surprinzătoare sunt percepute direct proporțional cu caracterul știrilor.

După cum am menționat mai sus, majoritatea știrilor de pe piața de valori ar trebui clasificate conform așteptărilor. De exemplu, fuziunile și achizițiile (M&A) sunt pregătite destul de mult timp. Negocierile pot dura câteva luni, fiind implicată o mulțime de oameni. În astfel de cazuri, desigur, este aproape imposibil să se prevină scurgerea de informații, care devine disponibilă pe piață sub formă de zvonuri cu mult înainte de anunțul oficial. Rapoartele corporative pozitive și negative fac parte din grupul de știri așteptate și includ plasarea de obligațiuni, știri de fuziuni și achiziții, anunțuri de contracte mari etc.


Exprimați-vă părerea

Mulțumesc! Există ceva ce ați dori să adăugați?

Cum ați evalua răspunsul primit?

Lăsați un comentariu (opțional)

Feedback-ul dumneavoastră este foarte important pentru noi.
Vă mulțumim pentru timpul acordat pentru a completa sondajul nostru online.

smile""