Support service
×

Дългосрочна стратегия за търговия за EUR/JPY

Когато разработите дългосрочна стратегия за търговия с EUR/JPY, ще бъде полезно да разгледате историята на търговия на тази валутна двойка през последните няколко години.
 
Така че, ако погледнете седмичната графика на EUR/JPY, ще забележите непрекъснат растеж от октомври 2000 г. до юли 2007 г. Това са седем години непрекъснат ръст от нивото от 88,87 до 168,93. Стълба към небето от осем хиляди пипса! Дори има някои легенди за златната ера на Форекс търговията. Първо бихте си помислили, че в нея няма нищо трудно: купувате при спад и задържате позицията, докато имате достатъчно търпение. След това прибирате печалбата! Всичко на този свят (и добро, и лошо) обаче един ден свършва. На 20 юли 2007 г. кръстосната двойка започна катастрофалния си спад от нивото от 168,93, което приключи месец по-късно на 17 август 2007 г. на ниво 149,26. Само за месец двойката загуби почти 2 хиляди пипса. Именно този рязък спад определи поведението на този инструмент за търговия до момента. С други думи, гигантски тренд е последван от гигантски флат.
 
Всъщност, ако преминете от седмичната графика към дневната, можете да различите няколко доста добри тренда в границите на огромен страничен тренд. Най-стабилен е възходящият тренд, който започна на 20 март 2008 г. от нивото от 151,71 и завърши на 14 юни 2008 г. на нивото от 169,96. Цената тества два пъти това ново историческо ниво, след което отново се обърна надолу и премина почти половината от широкия ценови канал. Тази ситуация трудно може да посочи някакви резки движениея на тренда. Разбира се, тук съществуват трендове, но само в средносрочен и краткосрочен план. В голям мащаб цената продължава да се колебае в диапазона от 2000 пипса, докато не започне голям обрат или движението нагоре продължи.
 
По този начин, когато отваряте дългосрочни позиции по този инструмент, е разумно да използвате очертани съответни ценови нива. Натрупването на ценови нива 169,96, 168,93 и 167,67 в зоната на съпротива може да се счита за значително. Също така нивото от 152,11 може да се счита за релевантно. Цената е тествала това ниво три пъти: на 22 януари, 14 и 20 март 2008 г. Нивото на подкрепа от 149,26 също може да бъде посочено като релевантно, въпреки че никога не е било достигнато след 17 август 2007 г. Важно е също така да вземете предвид ценовия диапазон от 158,27 до 159,34, тъй като има голям брой пивотни точки по време на средносрочните колебания. Освен това този диапазон се намира приблизително в средата на глобалния ценови канал. Стратегията е много проста. Първо, трябва да изчакате инструмента да достигне съответното ценово ниво. След това наблюдавате внимателно поведението на цените и вземате решенията си за търговия въз основа на резултатите от наблюдението.

Моля, попълнете формуляра по-долу:

Thank you! Is there anything you would like to add?

How would you rate the answer you received?

Leave your comment (optional)

Вашата обратна връзка е много важна за нас.
Благодарим Ви, че отделихте време за попълване на нашето онлайн проучване

smile""