Технически въпроси


Не може да се отвори позиция.

Една от основните причини, поради които може да не успеете да отворите сделка на търговската платформа, е въвеждането на инвеститорската парола вместо търговската парола. Моля, уверете се, че въвеждате правилната търговска парола в формата за упълномощаване.

Друга честа причина, която прави невъзможно отварянето на сделка, е твърде високият обем на сделката. Това означава, че свободната маржа във вашия акаунт не е достатъчна за отваряне на сделка. Има три начина да се справите с този проблем:

1. Намалете обема на сделката, която искате да отворите.

2. Изберете по-висок коефициент на ръкохватка. Това може да се направи директно от вашия клиентски профил, като изберете от левото меню ""Настройки на акаунта"" > ""Лична информация"".

3. Попълнете вашия акаунт с допълнителни средства, които ще бъдат достатъчни за отваряне на сделка с желания обем при текущото ниво на ръкохватка.

Особено внимание трябва да се обърне на грешката ""Търговският контекст е зает"", която може да се появи при опит за отваряне/затваряне/модифициране на поръчка. Тази грешка означава, че сте се опитали да отворите нова позиция, докато предишната заявка за отваряне/затваряне/модифициране на позиция не е била обработена. За да решите този проблем, можете да изчакате предишната заявка да бъде обработена или да рестартирате търговската платформа. Тази грешка се появява от страна на клиента, а не на сървъра.

При висока волатилност на финансовите пазари (например по време на публикуването на важни икономически новини) може да се сблъскате с множество рекуоти (т.е. сървърът ви предлага нова цена, различна от вашата заявка), когато опитате да отворите/затворите позиция. За да избегнете такива ситуации, можете да отметнете опцията ""Разрешаване на максимално отклонение от котираната цена"" в прозореца за отваряне/затваряне на поръчката. Задаването на определена стойност позволява на системата автоматично да отвори позиция на нова цена, ако отклонението на котираната цена от заявената не надвишава това, което е зададено от трейдъра.

Избрани статии

Проблеми с депозит/теглене

Проблеми с депозит/теглене

Каква е минималната сума за депозит?

Каква е минималната сума за депозит?

Финансирайте вашия акаунт, използвайки някой от наличните методи