Support service
×

Αυτοματοποιημένες συναλλαγές

Η αυτοματοποιημένη διαπραγμάτευση είναι το τελευταίο βήμα στην πορεία να γίνετε επενδυτής. Εάν ένας επενδυτής είναι σε θέση όχι μόνο να δημιουργήσει τη δική του στρατηγική συναλλαγών, αλλά και να την κωδικοποιήσει σωστά και να την κάνει λειτουργική, τότε η οικονομική του ανεξαρτησία είναι εγγυημένη.

Τι είναι το αυτοματοποιημένο σύστημα συναλλαγών;

Το αυτοματοποιημένο σύστημα συναλλαγών είναι ένας κώδικας λογισμικού που βασίζεται σε μια συγκεκριμένη στρατηγική συναλλαγών σε συνδυασμό με δείκτες και άλλα χρήσιμα εργαλεία. Το σύστημα ονομάζεται αυτοματοποιημένο επειδή μπορεί να λειτουργήσει χωρίς άμεση παρέμβαση του επενδυτή που απαιτεί μόνο μια σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Όλοι όσοι έχουν βασικές δεξιότητες προγραμματισμού και την πλατφόρμα συναλλαγών MetaTrader 4 η οποία περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης MQL4 μπορούν να δημιουργήσουν ένα τέτοιο σύστημα.

Ο υπολογισμός αλγορίθμων και η αυτοματοποίηση μπορεί να προκαλέσουν ορισμένα προβλήματα, επομένως είναι σημαντικό να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ελέγξουμε διεξοδικά την ορθότητα εκτέλεσης κώδικα προγράμματος. Πρέπει να αναθέσουμε τα κεφάλαιά μας στο σύστημα χωρίς να είμαστε σίγουροι για την κερδοφορία του; Για το σκοπό αυτό, η πλατφόρμα παρέχει μια ευκαιρία για δοκιμή αυτοματοποιημένων συναλλαγών, δεικτών και ειδικών συμβούλων με επιλογή βελτιστοποίησης των παραμέτρων. Μία από τις υποχρεωτικές λειτουργίες τέτοιων συστημάτων είναι η απεικόνιση των συναλλαγών με σκοπό την παρακολούθηση της τρέχουσας κατάστασης και τη διόρθωση πιθανών ελαττωμάτων. Άρα, αξίζει τον κόπο να αναλάβουμε αυτοματοποιημένες συναλλαγές; Σίγουρα αξίζει!

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ενός αυτοματοποιημένου συστήματος συναλλαγών

Πλεονεκτήματα:

1. Δεν χρειάζεται να παρακολουθείτε την πλατφόρμα συναλλαγών συνεχώς.

2. Άμεση εκτέλεση εντολών μετά τη λήψη των σημάτων. Συχνά, η αντίδραση του επενδυτή είναι πιο αργή από την απόκριση του συστήματος υπολογιστή, πόσο μάλλον ο δισταγμός "να ανοίξει ή να μην ανοίξει η θέση".

3. Αυξημένος αριθμός συναλλαγών λόγω 24ωρης δυνατότητας συναλλαγών. Περισσότερες συναλλαγές - περισσότερο πιθανό κέρδος.

4. Δυνατότητα συμπερίληψης τυπικών και προαιρετικών σεναρίων στον κώδικα. Χρήσιμες λειτουργίες όπως κυμαινόμενο stop loss μπορούν να ενσωματωθούν στο πρόγραμμα και να εκτελεστούν αυτόματα για κάθε εντολή.

5. Επιλογή βελτιστοποίησης παραμέτρων. Ωστόσο, μπορεί να είναι και πλεονέκτημα και μειονέκτημα ταυτόχρονα καθώς είναι αποτελεσματικό μόνο με την κατάλληλη παρακολούθηση και χρήση.

6. 24ωρες συναλλαγές. Οι εντολές μπορούν να κλείσουν με ειδικό σήμα, προστατεύοντας έτσι το ήδη αποκτηθέν κέρδος.

7. Ελαχιστοποιημένος παράγοντας ανθρώπινου σφάλματος. Ένα αυτοματοποιημένο σύστημα συναλλαγών δεν υπόκειται σε απληστία, θυμό και άλλα ανθρώπινα συναισθήματα που συχνά εμποδίζουν την επιτυχή διαπραγμάτευση.

8. Αυστηρή τήρηση της επιλεγμένης στρατηγικής. Το πρόγραμμα δεν θα διστάσει είτε για το άνοιγμα θέσης είτε όχι εάν το σήμα δεν επιβεβαιωθεί ή είναι από απόσταση παρόμοιο με το σήμα.

9. Συναλλαγές χρησιμοποιώντας σύστημα αύξησης του όγκου σύμφωνα με τα καθορισμένα κριτήρια. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να εμπλέξετε ένα μεγάλο μέρος των περιουσιακών σας στοιχείων.

Μειονεκτήματα:

1. Απουσία ευελιξίας. Είναι ένα μάλλον σημαντικό μειονέκτημα επειδή η αγορά είναι ασταθής, οπότε το σύστημα συναλλαγών δεν μπορεί να αποκομίσει κέρδος εάν υπάρχουν απρόβλεπτες διακυμάνσεις.

2. Απουσία διαίσθησης. Συχνά, πολλές κερδοφόρες συναλλαγές ανοίγονται με βάση τη διαίσθηση του επενδυτή, όπως "το έχω ξαναδεί...".

3. Αστάθεια βελτιστοποίησης. Με τη βελτιστοποίηση των ρυθμίσεων του προγράμματος μπορείτε να έχετε υψηλά κέρδη μόνο σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, τότε η ίδια βελτιστοποίηση μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες.

 


Μοιραστείτε τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε! Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να προσθέσετε;

Πώς θα βαθμολογούσατε την απάντηση που λάβατε;

Αφήστε το σχόλιό σας (προαιρετικό)

Τα σχόλιά σας είναι πολύ σημαντικά για εμάς.
Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να ολοκληρώσετε την ηλεκτρονική μας έρευνα.

smile""