Support service
×

Στρατηγική ημερήσιας διαπραγμάτευσης για EUR/JPY

Η μέση στρατηγική ημερήσιων συναλλαγών αποτελείται από ορισμένα βήματα, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης, του καθορισμού συγκεκριμένων στόχων, της τοποθέτησης εντολής και της εκτέλεσης μιας συναλλαγής. Η κύρια ιδέα μιας τέτοιας στρατηγικής είναι ότι η συναλλαγή εξαρτάται από την ανάλυση που έχετε πραγματοποιήσει εκ των προτέρων και δεν χρειάζεται να είστε μπροστά στον υπολογιστή σας παρακολουθώντας τις παραμικρές διακυμάνσεις των τιμών μετά τη διεξαγωγή μιας συναλλακτικής πράξης.

Αυτό το γεγονός έχει πολύ θετική επίδραση στη συναισθηματική κατάσταση ενός επενδυτή. Το Forex είναι μια ρευστή και υψηλής απόδοσης αγορά. Ωστόσο, ο κίνδυνος απώλειας κεφαλαίου είναι πολύ υψηλός αφού η επιτυχία του ενός συμμετέχοντος στην αγορά παρέχεται από την αποτυχία του άλλου. Η μέση ημερήσια συναλλαγή εξαλείφει τα περιττά συναισθήματα. Η διάρκεια των ανοικτών θέσεων κυμαίνεται από μία έως αρκετές ημέρες. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, η συναλλαγή μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες, ειδικά με χαμηλά πτητικά ζεύγη.

Ένα πολύ βολικό χρηματοδοτικό μέσο για τη μέση ημερήσια στρατηγική συναλλαγών είναι το ζεύγος EUR/JPY. Η προπαρασκευαστική διαδικασία για τη συναλλαγή, το κλείσιμό της και ο χρόνος αναμονής είναι πολύ συναρπαστικοί. Πριν λάβετε μια απόφαση διαπραγμάτευσης για το ζεύγος EUR/JPY, είναι απαραίτητο να αναλύσετε την αγορά (τα μέσα που σχετίζονται με το ευρώ και το γιεν) για να αποφύγετε τυχόν λάθη. Η υποτίμηση για λίγες ημέρες δεν σημαίνει ότι η αγορά γίνεται φθίνουσα. Ο λόγος της πτώσης μπορεί να είναι μια διόρθωση ή ένας μεγάλος επενδυτής που επεμβαίνει με τους όγκους συναλλαγών του να κινούν την τιμή. Κατά κανόνα, η αγορά/πώληση ενός νομίσματος σε τεράστιους όγκους δεν γίνεται σε μία λειτουργία, αλλά σε πολλά βήματα. Αυτό δημιουργεί μια παραπλανητική διάθεση στην οποία πολλοί επενδυτές, κυρίως scalpers, τηρούν.

Τα παραδείγματα τέτοιων συναλλαγών είναι πολύ συνηθισμένα. Έτσι, τον Αύγουστο του 2008, υπήρχαν περίπου τέσσερις παρόμοιες καταστάσεις με EUR/JPY. Φυσικά, για τους ημερήσιους επενδυτές ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία. Ωστόσο, για τη μέση ημερήσια διαπραγμάτευση, ήταν ένα ψευδές σήμα με τις αλλαγές περίπου 150-200 pips, που ήταν αρκετό για να ενεργοποιήσει το stop loss.

Οι μέσες θέσεις που πρέπει να επιλεγούν για αυτό το μέσο είναι οι ακόλουθες: ο όγκος συναλλαγών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 20-30% της κατάθεσης, ενώ οι εντολές διακοπής πρέπει να τοποθετούνται σε περίπου 100 pips, εάν είστε έτοιμοι να χάσετε το 20-30% της κατάθεσής σας. Για το ζεύγος EUR/JPY, τα 100 pips είναι ένα καλό μέγεθος συναλλαγής, αν και πολλοί επενδυτής προτιμούν να περιορίσουν τις απώλειές τους στα 50 pips και είναι ικανοποιημένοι με το κέρδος 15-20 pips. Σε αυτήν την περίπτωση, οι ζημίες για τον Ιούνιο-Αύγουστο του 2008 θα είχαν ξεπεράσει τα κέρδη. Οι αλλαγές στην αγορά ταύρων τον Ιούνιο ανήλθαν σε 600 μονάδες, τον Ιούλιο ήταν περισσότερες από 200 μονάδες με breakouts και προς τις δύο κατευθύνσεις, ενώ τον Αύγουστο η διαφορά ήταν 800 μονάδες. Επομένως, λαμβάνοντας υπόψη την τάση, αξίζει να ορίσετε εντολές stop loss στις 80-100 μονάδες και εντολές take profit - στις 50 μονάδες. Ωστόσο, με αισιόδοξες προβλέψεις, αυτό το εύρος μπορεί να αυξηθεί.

Πριν ξεκινήσετε μια συναλλαγή, πρέπει να καθορίσετε την κατεύθυνση της αγοράς, να μελετήσετε τις προβλέψεις των αναλυτών και, αν είναι δυνατόν, να μάθετε την αιτία της αλλαγής των τιμών. Ο λόγος για τις διακυμάνσεις των τιμών μπορεί να δικαιολογηθεί οικονομικά, για παράδειγμα, από τη μείωση/αύξηση των εισαγωγών/εξαγωγών προκειμένου να σταθεροποιηθούν ορισμένοι οικονομικοί δείκτες. Εάν δεν περιμένετε κυκλοφορίες ειδήσεων κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, δηλ. εκθέσεις ή δηλώσεις, μπορείτε να ανοίξετε μια συναλλαγή. Σε αυτήν την περίπτωση, μόνο οι συνθήκες ανωτέρας βίας μπορούν να επηρεάσουν την τιμή.

 


Μοιραστείτε τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε! Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να προσθέσετε;

Πώς θα βαθμολογούσατε την απάντηση που λάβατε;

Αφήστε το σχόλιό σας (προαιρετικό)

Τα σχόλιά σας είναι πολύ σημαντικά για εμάς.
Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να ολοκληρώσετε την ηλεκτρονική μας έρευνα.

smile""