Форекс обучение


DMI (Индекс на Посока на Движението)

Индексът е разработен от J. Welles Wilder, Jr.
 
Характеристики
 
Индикаторът открива тенденцията и нейната сила, както и указва възможни обръщания на цените. Мащабът от 0 до 100% се използва за измерване на тенденцията. Положителната линия се дефинира на базата на положителния DM, докато отрицателната се показва на базата на отрицателния DM. Третата линия е ADX.
 
Търговски сигнали
 
Купувачкият сигнал се получава, когато положителната линия е по-висока от отрицателната, продажбен сигнал - когато положителната линия е по-ниска.
DMI работи, когато се наблюдава тенденция и ADX расте. Затова най-добрият сигнал за покупка е, когато ADX пресича положителната линия и расте, а положителната линия е по-висока от отрицателната.
Най-предпочитаният сигнал за продажба е, когато ADX пресича отрицателната линия и възлиза нагоре, а отрицателната линия доминира.
Когато ADX спадне, пазарът губи посока и търговията с DMI не функционира.
 
Предимства
 
Това е добър инструмент за откриване на дългосрочни тенденции.
 
Недостатъци
 
Има ниска чувствителност към краткосрочните промени в цените. Препоръчва се да не се използва индикаторът самостоятелно, а само като потвърждаващ филтър заедно с други системи за следване на тенденции.

Избрани статии

Проблеми с депозит/теглене

Проблеми с депозит/теглене

Не може да се отвори позиция.

Стъпки, които трябва да предприемат клиентите на водещия брокер InstaForex, когато е невъзможно да се отвори позиция (поръчка).

Финансирайте вашия акаунт, използвайки някой от наличните методи