Форекс обучение


Интрадневна търговия

Дневната търговия се смята за един от най-сложните видове търговия на Форекс и в същото време за най-широко използваните от независими трейдъри. Тази търговска система предполага отваряне и затваряне на позиции на Форекс през един ден, т.е. в рамките на 24 часа. Популярността му сред трейдърите може лесно да се обясни с няколко причини. Първо, тя изисква малък размер на инвестиционния капитал (първоначален депозит) и, разбира се, желание на трейдъра да получи големи печалби от търговия с висока плечо. Когато говорим за дневната търговия, имаме предвид отварянето на търговски позиции с продължителност от няколко минути до няколко дни.

Късосрочната търговия се счита за доста труден метод, защото резултатите й са под влияние на пазарния шум, който понякога може да има значителен обхват в сравнение със средния дневен обхват на колебанията. Цялата дневна търговия се базира на пазарния шум, където целта на трейдъра е да улови колебанията от малък и среден размер (от 10 пипса до 200 пипса).

Основното предимство на дневната търговия е възможността да се работи с малък инвестиционен капитал, отварянето на множество позиции през един търговски ден и задаването на доста стриктни ордери за спиране (Стоп Лос и Тейк Профит). Струва си да се спомене, че по отношение на печелившосстта, късосрочната търговия може да бъде по предпочитане пред дългосрочната търговия. В основата това е пълен списък с предимствата на дневната търговия.

Следните характеристики на късосрочната търговия се считат за негативни:

* постоянен натиск;

* хронична умора;

* дълги работни дни;

* високи рискове;

* високи трудови разходи.

За дневната търговия са ви необходими абсолютна дисциплина, спокойствие, бърза реакция и, разбира се, безкрайна търпеливост. Без тези основни качества има голям риск да загубите целия си депозит за много кратко време. Но истинският ключ към успеха е надеждна и ефективна търговска стратегия, специално разработена за дневната търговия. Тази стратегия позволява на трейдъра да вземе правилните решения в ограниченото пространство и време на пазара.

Избрани статии

Проблеми с депозит/теглене

Проблеми с депозит/теглене

Каква е минималната сума за депозит?

Каква е минималната сума за депозит?

Финансирайте вашия акаунт, използвайки някой от наличните методи