Support service
×

Дневна стратегия за търговия за EUR/JPY

Средната дневна стратегия за търговия се състои от определени стъпки, включително анализ, определяне на определени цели, поставяне на поръчки и изпълнение на сделка. Основната идея на такава стратегия е, че търговията зависи от анализа, който сте извършили предварително, и не е необходимо да сте пред компютъра си, за да следите най-малките колебания на цените след извършване на търговска операция.
 
Този факт има много положителен ефект върху емоционалното състояние на търговеца. Форекс е ликвиден и високодоходен пазар. Рискът от загуба на капитала обаче е много висок, тъй като успехът на единия участник на пазара се осигурява от провала на другия. Средната дневна търговия елиминира излишните емоции. Продължителността на отворените позиции варира от един до няколко дни. Но в някои случаи сделката може да отнеме няколко седмици, особено при двойки с ниска волатилност.
 
Много удобен финансов инструмент за средната дневна стратегия за търговия е двойката EUR/JPY. Подготвителният процес за сделката, нейното приключване и времето за изчакване са много вълнуващи. Преди да вземете търговско решение за двойка EUR/JPY, е необходимо да анализирате пазара (инструментите, свързани с еврото и йената), за да избегнете грешки. Обезценяването за няколко дни не означава, че пазарът става мечи. Причината за спад може да бъде корекция или голям инвеститор, който се намесва, като обемите на търговията му движат цената. По правило покупката/продажбата на валута в огромни обеми се извършва не в една операция, а в няколко стъпки. Това създава подвеждащо настроение, към което се придържат много търговци, най-вече скалпери.
 
Примерите за такива сделки са много често срещани. По този начин през август 2008 г. имаше около четири подобни ситуации с EUR/JPY. Разбира се, за дневните търговци това беше отлична възможност. За средната дневна търговия обаче това беше фалшив сигнал с промени от около 150-200 пипса, което беше достатъчно, за да задейства стоп-лос.
 
Средните позиции, които трябва да бъдат избрани за този инструмент, са следните: обемът на търговията не трябва да надвишава 20-30% от депозита, докато стоп поръчките трябва да бъдат на около 100 пипса, ако сте готови да загубите 20-30% от вашия депозит. За двойката EUR/JPY 100 пипса е добър размер за търговия, въпреки че много търговци предпочитат да ограничат загубите си до 50 пипса и са доволни от печалбата от 15-20 пипса. В този случай загубите за юни-август 2008 г. щяха да надвишат печалбата. Промените на бичия пазар през юни възлязоха на 600 пункта, през юли те бяха над 200 пункта с пробиви в двете посоки, докато през август разликата беше 800 пункта. Следователно, като се вземе предвид трендът, си струва да се определят поръчки за стоп-лос на 80-100 пункта, а поръчките за тейк-профит - на 50 пункта. При оптимистични прогнози обаче този диапазон може да се увеличи.
 
Преди да влезете в сделка, трябва да определите посоката на пазара, да проучите прогнозите на анализаторите и, ако е възможно, да разберете причината за промяната на цената. Причината за колебанията на цените може да бъде икономически обоснована, например, чрез намаляването/увеличаването на вноса/износа с цел стабилизиране на някои икономически показатели. Ако не очаквате новини за определен период, т.е. доклади или изявления, можете да отворите сделка. В този случай само форсмажорни обстоятелства могат да повлияят на цената.

Споделете Вашето мнение

Благодарим Ви! Има ли нещо, което бихте искали да добавите?

Как бихте оценили отговора, който получихте?

Оставете Вашия коментар (по избор)

Вашата обратна връзка е много важна за нас.
Благодарим Ви, че отделихте време да попълните нашата онлайн анкета.

smile""