Support service
×

Двуфакторно удостоверяване

Двуфакторното удостоверяване е метод за идентифициране на потребител в услуга чрез искане на два различни типа данни за удостоверяване, което осигурява двустепенна и следователно по-ефективна защита на акаунта от неоторизиран достъп.
 
След активирането му, в допълнение към предоставянето на вашето потребителско име и парола за влизане, системата изисква пин код, генериран от приложението Google Authenticator. Приложението работи без интернет връзка и генерира шестцифрени пин кодове на всеки 30 секунди.
 
Инструкции стъпка по стъпка за активиране на двуфакторно удостоверяване.
 
1. За да настроите двуфакторно удостоверяване, изберете подходящата опция в Клиентската зона (раздел „Настройки на акаунта >> Двуфакторно удостоверяване“).
 
 
 
 
2. Изтеглете приложението Google Authenticator (или друго аналогично приложение) на вашето устройство. Сканирайте QR-кода чрез това приложение или въведете кода, оцветен в червено, и потвърдете активирането от шестцифрения код, генериран от Google Authenticator.
 
 
3. След тази стъпка ще бъде завършено активирането на двуфакторно удостоверяване и всеки път, когато влезете в Клиентската зона, освен паролата, ще бъдете помолени да въведете 6-цифрен код от приложението Google Authenticator.
 
 
 
4. За да деактивирате двуфакторното удостоверяване, трябва също да въведете ПИН код от Google Authenticator. Ако устройството е загубено или счупено, можете да го деактивирате, като използвате таен код (линка „Няма достъп до Google Authenticator?“, когато поискате ПИН код), който се изпраща на клиента в имейл след активирането на услугата.

Споделете Вашето мнение

Благодарим Ви! Има ли нещо, което бихте искали да добавите?

Как бихте оценили отговора, който получихте?

Оставете Вашия коментар (по избор)

Вашата обратна връзка е много важна за нас.
Благодарим Ви, че отделихте време да попълните нашата онлайн анкета.

smile""