Support service
×

Niveluri de suport și rezistență

Nivelul de suport - este nivelul prețurilor care are un potențial destul de mare de cumpărare cu scopul de a opri și de a inversa scăderea prețului. Nivelul de suport este indicat pe grafic printr-o linie orizontală sau aproape orizontală, care unește câteva niveluri minime.
 
Nivelul de rezistență este exact opusul.
Este mai bine să se traseze linii prin limita de acumulare, dar nu prin punctele extreme; deoarece limita arată locul, unde majoritatea comercianților își schimbă opinia. În timp ce punctele extreme corespund cu sentimentele de panică ale celor mai slabi jucători, care pot fi ușor copleșiți de emoții. Nivelurile fragile de rezistență și de suport duc la pauze de trend, iar nivelurile solide sunt capabile să întoarcă trendul.
Motivele existenței nivelurilor de rezistență și de suport sunt: amintirea (experiența), durerea de cap apărută din cauza pierderilor tot mai mari la tranzacțiile deschise în pierdere, precum și regretul profitului pierdut (din cauza volumului insuficient la tranzacțiile profitabile deschise).
 
Puterea nivelurilor de suport și de rezistență
Puterea suportului și a rezistenței depinde de trei factori: durata, înălțimea acestuia și volumul tranzacțiilor. Cu cât linia de suport sau de rezistență este mai lungă, adică cu cât este mai mare durata și cantitatea de atingeri ale tendinței, cu atât este mai înaltă. Dar nivelurile de suport și rezistență pot deveni depășite.
 
Cu cât limitele de suport și de rezistență sunt mai largi, cu atât este mai mare rezistența.
Cu cât este mai mare volumul la nivelul de suport și de rezistență us, cu atât este mai înalt.
 
Regulile pentru comercianți
1. Stabiliți o comandă de oprire pentru închiderea pozițiilor pierzătoare.
 
2. Distingeți nivelurile de suport și rezistență pe termen lung de cele pe termen scurt. Cele pe termen lung au o valoare mai mare.
 
3. Nivelurile de suport și de rezistență trebuie utilizate pentru plasarea comenzilor de închidere a operațiunilor pierzătoare sau profitabile. Recomandarea lui Edwards și Magee este de a nu închide poziția la numere rotunde (jocul împotriva psihologiei mulțimii). Dar, în prezent, toată lumea închide deja la fracții.
 
Depășirea reală și falsă a nivelului de suport sau de rezistență
 
Fluctuațiile de pe piață au loc în cadrul intervalului, dar nu de-a lungul liniei de trend. Cele mai multe dintre rupturile de interval sunt false. Ele sunt așa-numitele "momeli otrăvite" pentru amatori și noroc pentru profesioniști. Aceștia din urmă presupun că, în general, prețurile variază fără a devia prea mult. De îndată ce văd că pauza atinge noile niveluri superioare, ei deschid poziția în direcția opusă. Corelația risc vs. profit aici este atât de bună încât profesioniștii își pot permite o greșeală pe jumătate în timpul estimării timpului și tot vor obține profit. Cel mai bun moment de cumpărare în timpul pauzei în sus pe diagrama de 24 de ore este determinat de rezultatele analizei diagramei săptămânale, care arată un nou început de trend ascendent. Pauzele reale sunt urmate de o sumă mare în comerț, în timp ce cele false sunt de obicei însoțite de puține operațiuni de tranzacționare. Pauzele reale sunt, de asemenea, verificate de noi măsuri extreme ale indicatorilor tehnici de piață, care se schimbă spre direcția tendinței, în timp ce pauzele false aduc, de obicei, schimbări haotice ale prețurilor și indicatorilor.
 
Nivelurile de suport și de rezistență din jurul graficului pivot.
 
Există o tehnică de estimare a nivelurilor de suport și de rezistență - "Pivotul pentru tranzacționare". Aceasta se aplică în tranzacționarea intraday și este eficientă pe piețele cu schimbări considerabile ale prețurilor pe parcursul unei zile.
 
Punctul pivot zilnic: P = (H ieri +L ieri +C ieri)/3
 
Rezistența nivelului 1: R1 = 2P-L
 
Suportul nivelului 1: S1 = 2P-H
 
Rezistența celui de-al 2-lea nivel: R2 = P+(R1-S1)= P+(H-L)
 
Suportul celui de-al 2-lea nivel: S2 = P-(R1-S1)= P-(H-L)
 
Rezistența celui de-al 3-lea nivel: R3 = R1 + (H-L)
 
Suportul celui de-al 3-lea nivel: S3 = S1 - (H-L)
 
 
Dacă prețurile au depășit punctul pivot de mai sus, ar trebui să se deschidă o poziție pe termen lung cu un stop loss la nivelul punctului pivot. Dacă prețurile au trecut sub acesta, ar trebui deschisă o poziție pe termen scurt cu același stop loss.
De îndată ce este atins primul nivel de suport, ar trebui să se închidă, dar dacă prețurile l-au depășit - stop loss ar trebui mutat la acel nivel. Ar trebui să se acționeze în mod similar atunci când al 2-lea nivel de rezistență este întâlnit în continuare.
 
Pentru nivelurile de suport acțiunile sunt simetrice.
 
 
Niveluri de suport și de rezistență în jurul meridianului (metode 1/3-2/3)
 
Există, de asemenea, o metodă simplă de estimare a nivelurilor de suport și rezistență, în funcție de meridian:
 
Nivelul de rezistență: R = H - (H - L)/3
 
Nivelul meridianului: M = (H + L)/2
 
Nivelul de suport: S = L + (H - L)/3
 
Nivelurile de suport și de rezistență, care sunt numărate conform metodelor menționate, se mai numesc și niveluri Tirone, după numele analistului John Tirone.

Exprimați-vă părerea

Mulțumesc! Există ceva ce ați dori să adăugați?

Cum ați evalua răspunsul primit?

Lăsați un comentariu (opțional)

Feedback-ul dumneavoastră este foarte important pentru noi.
Vă mulțumim pentru timpul acordat pentru a completa sondajul nostru online.

smile""