Educație în domeniul Forex


Nivele de suport și rezistență

Nivelul de suport – este nivelul prețului care are un potențial destul de mare pentru cumpărare cu scopul de a opri și inversa scăderea prețului. Nivelul de suport este reprezentat pe grafic printr-o linie orizontală sau aproape orizontală, care conectează mai multe minime.
Nivelul de rezistență este exact opusul. Este mai bine să tragem liniile prin granița acumulării, nu prin punctele extreme; deoarece granița arată locul unde majoritatea traderilor și-au schimbat opinia. Pe de altă parte, punctele extreme corespund sentimentelor de panică ale jucătorilor cei mai slabi, care pot fi ușor copleșiți de emoții. Nivelele slabe de rezistență și suport determină pauzele trendului, nivelele puternice pot inversa trendul. Motivele existenței nivelelor de rezistență și suport sunt: memoria (experiența), durerea de cap care apare din pierderile crescânde la tranzacțiile deschise pierdute, precum și regretul profitului pierdut (din volumul insuficient al tranzacțiilor deschise profitabile).
Puterea suportului și a rezistenței
Puterea suportului și rezistenței depinde de trei factori: durata, înălțimea și volumul tranzacțional. Cu cât linia de suport sau rezistență este mai lungă, adică cu o durată și număr de atingeri ale trendului mai mare, cu atât este mai înaltă. Dar nivelurile de suport și rezistență pot deveni depășite.
Cu cât limitele suportului și rezistenței sunt mai largi, cu atât forța este mai mare. Cu cât volumul la nivel de suport și rezistență este mai mare, cu atât este mai sus.
Reguli pentru traderi
Configurați o comandă stop pentru închiderea pozițiilor pierdute.
Distingeți nivelurile de suport și rezistență pe termen lung de cele pe termen scurt. Cele pe termen lung au o valoare mai mare.
Nivelele de suport și rezistență ar trebui să fie folosite pentru plasarea comenzilor de închidere a operațiunilor pierdute sau profitabile. Recomandarea de la Edwards și Magee este să nu închideți poziția la numere rotunde (jocul împotriva psihologiei mulțimii). Dar în prezent, toată lumea închide deja la fracțiuni.
Spargerea reală și falsă a nivelului de suport sau rezistență
Fluctuațiile de pe piață au loc în cadrul intervalului, nu de-a lungul liniei de trend. Majoritatea spargerilor de interval sunt false. Acestea sunt așa-numitele "momeală otrăvită" pentru amatori și o noroc pentru profesioniști. Aceștia din urmă presupun că, în general, prețurile variază fără a se abate prea mult. De îndată ce văd spargerea atingând noile sale niveluri superioare, ei deschid poziția în direcția opusă. Riscul vs. profitul aici este atât de bun încât profesioniștii își pot permite o greșeală pe jumătate în timp ce estimează timpul și tot vor obține profit. Cel mai bun moment de cumpărare în timpul spargerii în sus pe diagrama de 24 de ore este determinat de rezultatele analizei diagramei săptămânale, care arată începutul unui nou trend ascendent. Spargerile reale sunt urmate de un volum mare în tranzacții, în timp ce cele false sunt de obicei însoțite de puține operațiuni comerciale. Spargerile reale sunt de asemenea verificate de noile măsuri extreme ale indicatorilor tehnici de piață, care se schimbă spre direcția trendului, în timp ce spargerile false aduc de obicei schimbări haotice ale prețului și indicatorului.
Please note that while I strive for accuracy, translations might not be perfect, especially for complex subjects like this. It might be a good idea to have a native Romanian speaker review this for potential errors or nuances.

Nivelele de suport și rezistență în jurul punctului pivot.
Există o tehnică de estimare a nivelelor de suport și rezistență - "Punctul Pivot pentru Tranzacționare". Aceasta este aplicată în tranzacționarea intraday și este eficientă pe piețele cu schimbări considerabile ale prețului într-o singură zi.
Punctul pivot zilnic: P = (H ieri + L ieri + C ieri)/3
Rezistența de nivelul 1: R1 = 2P-L
Suport de nivelul 1: S1 = 2P-H
Rezistența de nivelul 2: R2 = P+(R1-S1) = P+(H-L)
Suport de nivelul 2: S2 = P-(R1-S1) = P-(H-L)
Rezistența de nivelul 3: R3 = R1 + (H-L)
Suport de nivelul 3: S3 = S1 - (H-L)
Dacă prețurile au depășit punctul pivot mai sus, ar trebui să deschideți o poziție pe termen lung cu un stop loss la nivelul punctului pivot. Dacă prețurile au scăzut sub acesta, ar trebui să deschideți o poziție pe termen scurt cu același stop loss. De îndată ce este atins primul nivel de suport, ar trebui să închideți, dar dacă prețurile l-au traversat - stop loss ar trebui mutat la acel nivel. Ar trebui să acționați similar atunci când este întâlnit al doilea nivel de rezistență.
Pentru nivelurile de suport, acțiunile sunt simetrice.
Nivelele de suport și rezistență în jurul meridianului (metodele 1/3-2/3)
Există, de asemenea, o metodă simplă de estimare a nivelelor de suport și rezistență, în funcție de meridian:
Nivelul de rezistență: R = H - (H - L)/3
Nivelul meridianului: M = (H + L)/2
Nivelul de suport: S = L + (H - L)/3
Nivelele de suport și rezistență, care sunt calculate în conformitate cu metodele menționate, sunt numite și nivelurile Tirone după numele analistului John Tirone.
Având în vedere complexitatea și importanța subiectului, este recomandabil ca un vorbitor nativ de limba română să revizuiască traducerea pentru orice potențială nuanță sau greșeală.

Articole recomandate

Care este suma minimă pentru o depunere?

Care este suma minimă pentru o depunere?

Probleme la depunere/retragere

Probleme la depunere/retragere

Alimentează-ți contul folosind oricare dintre metodele disponibile