Форекс обучение


Търговия с обратно движение

Търговията с отскок
Както правило, участниците на пазара се разделят на няколко групи, като всеки от тях предпочита свои търговски методи. Трудно е да се каже какъв е точният съотношение на поддръжниците на различните методи. Въпреки това, ние имаме склонност да смятаме, че повечето трейдъри предпочитат търговията с отскок, въпреки факта, че това е доста рискова стратегия.
 
Отскоките неизбежно се случват, защото пазарът не може постоянно да расте или пада. Растежът трябва да бъде съпроводен от спад, и обратно. За да определите потенциален отскок на графиката, е необходимо да анализирате пазара внимателно с помощта на различни елементи. В този случай, класическият технически анализ със своите различни елементи може да помогне.
 
Както виждате, проблемът е достатъчно голям. За да разработите и приложите всякакъв търговски метод, е необходимо да имате достатъчно познания за анализ на пазара. При анализ на пазара с използване на стратегия за търговия с отскок, е необходимо да изберете внимателно специфичните елементи на техническия анализ и да зададете правилно параметрите на тези елементи.
 
Проблемът с теорията на отскока е, че всяко объркване срещу текущата тенденция може да бъде интерпретирано от трейдър като отскок. Но на практика може да настъпи промяна на тенденцията, така че дефиницията може да бъде доста неясна. Всичко зависи от вашето индивидуално приложение.
 
Най-простата и ефективна стратегия за търговия с отскок е покупка близо до нивото на подкрепа. Можете да използвате собствените си линии, както и движещите се средни като ниво на подкрепа. Освен това, можете да използвате единична движеща средна или комбинация от тях. И двете движещи средни и нива на подкрепа работят добре за тази стратегия. Така че на практика няма значение коя от тях изберете. Единственото въпрос е какъв период да се зададе за движещите средни.
 
Ако се запознаете по-подробно с този въпрос, ще видите, че всеки трейдър се стреми към по-голяма печалба. Все пак, нещото е, че за да постигнете големи печалби, трябва да използвате по-дълги времеви рамки. Първо, това ще ви даде възможност да имате повече доверие в нивото на подкрепа. Второ, това ще ви позволи да постигнете по-голяма печалба. Ако е така, стратегията за търговия на по-дълги времеви рамки заслужава повече внимание. Затова, когато определяте параметрите на движещите средни, препоръчително е да избирате стойности от 50 и по-големи. За всеки валутен двойки трябва да изберете различни стойности за движещите средни.
 
Сега нека обсъдим основна стратегия за отскок.
 
Първото, което трябва да направите, е да установите връзка между дневния и седмичния график. Вземете седмичен график на валутна двойка и задайте посоката на тенденцията в съответствие с движещите средни. Задайте параметрите на движещите средни, като вземете предвид особеностите на конкретната валутна двойка. Например, това могат да бъдат 50, 100 и 200. След това построете нивата на подкрепа и съпротива.
 
Второ, необходимо е да корелирате седмичната тенденция с дневната. Често трейдърите използват нива на Фибоначи в тази търговска стратегия. Това дава в
 
ъзможност за определяне на скрито ниво на подкрепа в случай на отскок на цената. Проблемът е, че въпреки външната простота, този подход е доста сложен, и търговията, базирана на тази теория, става много по-сложна.
 
Трудността се крие в това, че трябва да определите нивото на връщане правилно. Затова трябва да сте особено внимателни при определяне на това ниво. Както правило, по-дълбоките нива на връщане са по-надеждни. Затова се препоръчва да следвате ниво на връщане от 62%, за да бъдете на безопасно място. Използвайки това ниво, трябва да се уверите, че то съответства на движещите средни, които трябва да са в района на това ниво.
 
Също така, уверете се, че използвате допълнителни компоненти на техническия анализ. Съобразно описаната стратегия можете да използвате RSI и Стохастик. Когато цената се връща на нивото на подкрепа, препоръчва се да вземете предвид стойностите на тези индикатори, например Стохастик. Ако в този момент линията на индикатора се намира в областта на прекупеност, това ще бъде добър сигнал за обръщане. Освен това, при анализиране на ситуацията, японската свещникова анализа работи добре. Биковата свещичка на очакваната ниска точка на отскока също прави този сигнал по-значим.
 
Накрая, трябва да отваряте позиции само когато всички елементи следват подобна динамика. Така цената трябва да достигне нивото на подкрепа, докато индикаторът Стохастик се измъкне от зоната на прекупеност. Освен това, биковата свещичка трябва да се формира в областта на потенциалното обръщане. Обикновено най-подходящото време за отваряне на позиция е, когато виждате свещичка, която потвърждава вашето предположение, тоест бикова свещичка в нашия случай.
 
Дадената търговска стратегия има много последователи. Нейното предимство е, че работи еднакво добре както при възходящи, така и при низходящи тенденции. Още един фактор в полза на тази стратегия е анализът на по-големи времеви рамки. Разбира се, не искаме да кажем, че настоящата стратегия е напълно неефективна за краткосрочни времеви рамки. Все пак, повечето трейдъри предпочитат да я използват за по-дълъг период от време. Във всеки случай, ако желаете да приложите тази стратегия при интрадневната търговия, трябва да потърсите ефективни параметри за всички използвани елементи.

Избрани статии

Каква е минималната сума за депозит?

Каква е минималната сума за депозит?

Не може да се отвори позиция.

Стъпки, които трябва да предприемат клиентите на водещия брокер InstaForex, когато е невъзможно да се отвори позиция (поръчка).

Финансирайте вашия акаунт, използвайки някой от наличните методи