Support service
×

Търговия в рамките на деня

Смята се, че търговията в рамките на деня е един от най-сложните видове Форекс търговия и в същото време най-широко използван от независими търговци. Тази система за търговия предлага отваряне и затваряне на позиции на Форекс пазара в рамките на един ден, т.е.в рамките на 24 часа. Популярността ѝ сред търговците може лесно да се обясни с няколко причини. На първо място, тя изисква малък размер на инвестиционен капитал (първоначален депозит) и, разбира се, желанието на търговеца да получи огромни печалби от търговия с голям ливъридж. Така че, когато говорим за търговия в рамките на деня, имаме предвид отваряне на търговски позиции с продължителност от няколко минути до няколко дни.
 
Краткосрочната търговия се счита за доста труден метод, тъй като резултатите от нея се влияят от пазарния шум, който понякога може да има значителен диапазон в сравнение със средния диапазон на дневните колебания. Цялата търговия в рамките на деня се основава на пазарни шумове, при които целта на търговеца е да улови колебания от малък и среден размер (от 10 пипса до 200 пипса).
 
Основното предимство на търговията в рамките на деня е възможността за работа с малък инвестиционен капитал, отваряне на множество позиции в рамките на един търговски ден и задаване на доста строги стоп поръчки (Стоп-лос и Тейк-профит). Трябва да се спомене, че по отношение на рентабилността краткосрочната търговия може да бъде по-предпочитана от дългосрочната търговия. По принцип това е пълният списък на предимствата за търговия в рамките на деня.
 
Следните характеристики на краткосрочната търговия обикновено се считат за отрицателни:
 
* постоянно напрежение;
 
* хронична умора;
 
* дълги работни дни;
 
* високи рискове;
 
* високи разходи за труд.
 
За търговия в рамките на деня имате нужда от абсолютна дисциплина, спокойствие, бърза реакция и, разбира се, безкрайно търпение. Без тези основни качества има огромен риск да загубите целия си депозит за много кратко време. Но истинският ключ към успеха е надеждна и ефективна стратегия за търговия, специално разработена за търговия в рамките на деня. Тази стратегия позволява на търговеца да взема правилните решения в ограничено пазарно пространство и време.

Моля, попълнете формуляра по-долу:

Thank you! Is there anything you would like to add?

How would you rate the answer you received?

Leave your comment (optional)

Вашата обратна връзка е много важна за нас.
Благодарим Ви, че отделихте време за попълване на нашето онлайн проучване

smile""