Support service
×

Formele de continuare a tendinței

În analiza tehnică, există posibilitatea de a observa figuri grafice care să confirme tendința actuală. Acestea sunt cunoscute sub numele de figuri de continuare a tendinței. Ele descriu o perioadă relativ scurtă de consolidare a pieței, după care urmează pătrunderi ale acestor figuri spre mișcarea anterioară a tendinței.
 
Cele mai semnificative figuri sunt:
 
Steaguri
Steagul cuprinde informații despre direcția mișcării de preț și ținta acesteia. Această cifră descrie perioada scurtă de consolidare în limitele tendinței ascendente stabile sau abrupte. Cifra de consolidare este limitată de liniile de suport și de rezistență care sunt paralele sau converg puțin, formând o figură asemănătoare cu un steag (paralelogram), înclinat, de regulă, în sens opus direcției actuale a tendinței sau situat orizontal. Linia abruptă a tendinței anterioare seamănă cu catargul steagului.
 
Fanioanele
Pennanturile sunt asemănătoare prin natura lor cu steagurile, de aceea li se poate aplica și lor o analiză similară. Singura diferență între aceste figuri este că liniile de suport și de rezistență converg strâns, formând pennantul. Dacă tendința anterioară a fost de creștere, figura grafică se numește pennant de taur.
 
Triunghiuri
Triunghiurile pot fi privite ca niște steaguri fără catarge.
 
"Se disting patru tipuri de triunghiuri:
Simetrice
Revoltător
Cădere în jos
În expansiune
 
Un triunghi simetric este construit prin linii de suport și de rezistență care converg simetric, trasate prin cel puțin patru puncte. Convergența simetrică a acestor linii reflectă echilibrul existent pe piață între cerere și ofertă. În consecință, ruptura poate apărea în orice direcție. Dar dacă există un triunghi simetric crescător, este probabil ca ruptura să fie direcționată ca și tendința anterioară, dovedind denumirea de triunghi ca figură de continuare a tendinței.
Un triunghi în expansiune, sau megafon, este o imagine inversată a oricăror triunghiuri discutate anterior, în care nu baza triunghiului, ci colțul său este ajustat la linia tendinței anterioare. Schimbarea volumului de tranzacționare are loc în consecință, volumul crește proporțional cu formarea triunghiului în expansiune.
 
Wedges
Wedge este strâns legat de modelele de triunghi și pennant. Este similar în ceea ce privește forma și momentul formării, dar din punct de vedere al formei și al analizei, seamănă mai mult cu un fanion fără catarg. De obicei, este străpuns în direcția opusă înclinării sale, dar care coincide cu direcția tendinței anterioare. În funcție de tendință, wedge-ul poate fi bullish sau bearish. Prin wedge pe grafic este posibil să se vadă doar continuarea tendinței. Prețurile nu sunt definite de această figură.
 
Dreptunghiuri
Dreptunghiul demonstrează perioada de consolidare a pieței. După străpungerea sa, este probabil ca moneda să continue tendința anterioară. Dar întreruperea acesteia poate duce, totuși, la trecerea de la continuarea tendinței la recul.
Această figură este ușor de distins și poate fi considerată ca o mică tendință laterală. Atunci când este formată de-a lungul tendinței ascendente și prețul se rupe prin ea în direcția ascendentă, dreptunghiul se numește bullish.
 
Ținta prețului este nivelul, care este situat la o distanță de înălțimea triunghiului față de punctul de rupere. Mișcarea prețului are loc în cadrul liniilor orizontale vii de suport și rezistență. Străpungerea efectivă în timpul perioadei de consolidare poate avea loc prin orice latură a triunghiului. În cazul în care consolidarea apare de-a lungul tendinței descendente sau continuarea acesteia după străpungere, triunghiul este numit bearish.

Exprimați-vă părerea

Mulțumesc! Există ceva ce ați dori să adăugați?

Cum ați evalua răspunsul primit?

Lăsați un comentariu (opțional)

Feedback-ul dumneavoastră este foarte important pentru noi.
Vă mulțumim pentru timpul acordat pentru a completa sondajul nostru online.

smile""