Форекс обучение


EUR/JPY пипсинг

Пипсингът изисква ежедневна работа пред компютъра, минимум на новини и максимум късмет. Не е нужно да се познава финансовият механизъм за регулиране на глобалната икономика и БВП на страните. Дори биковият пазар има много корекции през деня, при които можете да отваряте и затваряте позиции на предполагаемите екстремни точки. Основното правило на трейдъра е да не се движи в обратната посока на тенденцията.

Стратегията на пипсинг за двойката EUR/JPY позволява поставянето на стоп поръчка далеч от цената при отваряне, като се вземат предвид рисковете и възможните загуби. Този релаксиран подход към тази двойка се дължи на нейната относително ниска волатилност на Форекс. Дневните промени не превишават 200 пипса, рядко 300 пипса, с най-много 10 такива ситуации годишно. Така че дневните промени от 400 пипса са се случили само веднъж през януари 2008 г. и два пъти през февруари и август 2007 г.

Това ви позволява да отваряте къси позиции без много риск. Въпреки това е необходимо да следите почасовия график, за да не пропуснете обрата на тенденцията или някои сериозни икономически ситуации. Например, ако в Япония има природна катастрофа, трябва да купите еврото срещу ѝена.

Идеалният печалба при пипсинг на двойката EUR/JPY е 5-7 пипса, като стоп поръчката е зададена на 15-20 пипса. От началото на 2008 г. еврото се е засилило с 600 пипса, но сега мечките взеха своето и курсът EUR/JPY се връща към началото. През август еврото падна до 160 спрямо 162 в началото на годината.

Тези, които предпочитат стратегията на пипсинг, се препоръчва да следват мечовата търговия. Въпреки всички промени през деня, не бива да покупате в момента, когато пазарът показва продажни възможности. По-добре е да изчакате корекции. Негативните данни за безработицата в еврозоната и другите новини, както и положителните данни от Япония, означават, че еврото най-вероятно ще спадне. Общото настроение на пазара и прогнозите на трейдърите потвърждават този тренд. Относителната стабилност на двойката не трябва да ви обърка, тъй като промените от 100 пипса в този начин на търгуване ще доведат до загубата на вашия депозит. Резултатът от пипсинг се определя в края на деня и включва спреда, загубите и печалбата. Успешен ден е този, когато печалбата надхвърля загубите. Затова трябва да зададете нива на подкрепа, да следвате моделите и да не се колебаете да затворите сделка, ако има пробив. Въпреки факта, че дневното търгуване включва задаване на стоп поръчки, много трейдъри, които изкарват печалби, пренебрегват това правило, като казват, че нищо няма да се случи, ако постоянно следят сделката.

Някои брокери не подкрепят пипсинга и изпълняват такива поръчки с дълги забавяния или просто ги игнорират. Е, това е неизбежно за някого, който извършва около 200 сделки на ден. Ако брокерът ви е честен, няма да се чувствате обезпечени или пренебрегнати. В противен случай, двойката EUR/JPY е добър търговски инструмент за дневните трейдъри.

Избрани статии

Каква е минималната сума за депозит?

Каква е минималната сума за депозит?

Проблеми с депозит/теглене

Проблеми с депозит/теглене

Финансирайте вашия акаунт, използвайки някой от наличните методи