Форекс обучение


Късосрочна търговия

"Тайната" на тази търговска стратегия е, че по-краткото времетраене на търговията, толкова по-малко пари ще печелите.

Мислете за всяка инвестиция, която сте правили. Направихте ли огромни печалби в един ден?

И дори ако сте толкова късметлия, колко пъти успяхте да го повторите? Не много. Това е заради универсалното правило на живота, което е същото като универсалното правило на спекулациите: печалбите отнемат време, за да растат.

Успешните търговци знаят, че за 1 минута пазарът може да се движи само на определено разстояние, за 5 минути може да отиде малко по-далеч, а за 60 минути - още по-далеч. И никой не знае колко далеч може да се движи за ден или седмица. Неуспешните търговци искат да търгуват в много кратък времеви интервал и това автоматично ограничава техния потенциал за печалба.

По дефиниция, те ограничават печалбите си и се придържат към сценарий с неограничени загуби. Неудивително, че много търговци са постигнали толкова слаби резултати в краткосрочната търговия. Те са се заключили в безизходна ситуация, следвайки заблуждение, което често се разпространява от брокери или продавачи на търговски системи: можете да спечелите големи пари, като уловите върхове и дънa на пазара през целия ден. Този подход се подкрепя от на вид рационално твърдение: когато търгувате само в рамките на един ден и никога не оставяте позиции отворени през нощта, вие не сте изложени на новини или основни промени, тъй като това ограничава вашите рискове. Това е напълно грешно по две причини.

Първо, вашите рискове са под ваш контрол. Единственото, което можем да контролираме в този бизнес, е да зададем ниво на стоп загуба, на което излизаме от търговията. Вярно е, че следващото утро пазарът може да прескочи вашето ниво на стоп загуба, но това се случва много рядко. Дори и тогава ние все още сме в състояние да ограничим загубите си, като зададем стоп загуба и направим всичко възможно, за да излезем от неуспешните сделки. Загуби държат на загубите, печелите си не.

Веднъж когато сте задали нивата на стоп загуба, можете да загубите само толкова пари. Незав

исимо кога или как сте влезли в сделката, вашият стоп ограничава вашите рискове. Вашият риск е същият, независимо дали купувате на исторически висока или ниска цена на новия пазар.

Когато избягвате да оставяте позиции през нощта, ограничавате времето, за което вашата инвестиция трябва да расте. Понякога пазарът ще се отвори срещу вас. Но ако сте на прав път, по-голямата част от времето пазарът ще се отвори във ваша полза.

По-важното е, като затваряте сделките си в края на деня, или по-лошо, на 5- или 10-минутни графики, рязко ограничавате вашия потенциал за печалба. Както споменахме по-горе, разликата между загубите и печалбите е, че загубите държат на загубите си. Друга разлика е, че победителите държат печелившите си позиции, докато загубите излизат твърде рано. Това е почти така, сякаш загубените не могат да издържат да бъдат в печеливша сделка. Толкова са щастливи да си осигурят печеливша сделка, че излизат от нея твърде рано (обикновено, като се оттеглят по време на деня на входа).

Никога няма да спечелите големи пари, докато не научите как да държите печелившите си позиции и колкото по-дълго ги държите, толкова по-голям потенциал за печалба имате. Успешните фермери не засаждат култура и след това не я копаят всеки няколко минути, за да видят как се справя. Те позволяват да прорастне и да порасне. Успехът на търговеца не се различава от работата на фермер: отнема време да се създадат печеливши сделки.

Избрани статии

Проблеми с депозит/теглене

Проблеми с депозит/теглене

Каква е минималната сума за депозит?

Каква е минималната сума за депозит?

Финансирайте вашия акаунт, използвайки някой от наличните методи