Технически въпроси


MT4 pre Linux

Търговската платформа MT4 може да бъде инсталирана и използвана на компютри с Linux с помощта на програмата Wine. Wine е безплатен софтуер, който позволява на потребителите на системи, базирани на Unix, да изпълняват приложения, разработени за операционните системи на Microsoft Windows. Сред всички версии на Wine има и такава за Ubuntu.

*Забележка: Wine не е напълно стабилно приложение. Това означава, че някои функции в приложенията, които стартирате под него, може да работят неправилно или изобщо да не работят.

*Силно препоръчваме да използвате най-новата версия на Ubuntu и Wine. Редовното актуализиране осигурява най-голямата стабилност на търговската платформа.

Инсталация на Wine.

Всички приложения под Ubuntu се инсталират от пакетите, съдържащи се в хранилищата. В последните версии на Ubuntu необходимото хранилище за инсталиране на Wine вече е налично в системата без допълнителни настройки. Затова за инсталиране на Wine трябва само да изпълните една команда в командния ред (наречен "Платформа" в Ubuntu):

sudo apt-get install wine-stable

Тази команда инсталира най-новата стабилна версия на Wine. Можете също така да инсталирате версията на Wine за разработчици. Тази версия може да съдържа различни подобрения, но може да бъде по-малко стабилна. За инсталиране използвайте следната команда:

sudo apt-get install wine-development

Ако вашата версия на Ubuntu не предоставя хранилище и получите грешка по време на инсталацията на Wine, изпълнете следните команди една след друга:

wget -nc https://dl.winehq.org/wine-builds/Release.key

sudo apt-key add Release.key

sudo apt-add-repository https://dl.winehq.org/wine-builds/ubuntu/

След това актуализирайте информацията за пакетите, като изпълните следната команда:

sudo apt-get update

След изпълнението на командата инсталирайте Wine, използвайки следната команда:

sudo apt-get install --install-recommends winehq-stable

За подробности относно инсталацията под Ubuntu, моля, посетете официалния уебсайт на Wine.

Започване на клиентския терминал.

За да инсталирате терминала, изтеглете инсталационния файл mt4setup.exe. След като изтеглянето приключи, стартирайте инсталационния файл. Системата автоматично ще определи, че опитвате да стартирате файл, предназначен за операционните системи на Microsoft Windows, и ще предложи да го отворите с Wine. Изберете тази опция и кликнете върху "OK".

Отваряне на инсталационния пакет на MetaTrader 4 чрез WINE.

Инсталаторът на клиентския терминал ще бъде стартиран. Завършете всички стъпки на инсталацията:

Инсталиране на клиентския терминал.

След завършване на инсталацията можете да започнете да използвате терминала, като стартирате неговия файл terminal.exe.

Друг начин за започване на използването на търговския терминал в Ubuntu е да копирате цялата папка на клиентския терминал, предварително инсталирана в операционната система Microsoft Windows:

Копиране на предварително инсталирания терминал.

След като копирането приключи, просто стартирайте файла terminal.exe на терминала. Wine ще бъде използван автоматично за отваряне на файла.

Известни проблеми.

Както вече беше споменато, Wine не е напълно стабилен софтуер. Така че някои функции на клиентския терминал може да работят неправилно. В момента са открити следните проблеми:

* Пазарът е недостъпен.

* Освен този проблем, можете да се наслаждавате на всички функции на търговската платформа в Linux.Директория за данни на терминала.

Wine създава виртуално логическо устройство с необходимата среда за инсталирани програми. Пътят по подразбиране към директорията за данни на инсталирания терминал е както следва:

Домашна директория: .winedrive_c

Program FilesClient Terminal

Избрани статии

Не може да се отвори позиция.

Стъпки, които трябва да предприемат клиентите на водещия брокер InstaForex, когато е невъзможно да се отвори позиция (поръчка).

Проблеми с депозит/теглене

Проблеми с депозит/теглене

Финансирайте вашия акаунт, използвайки някой от наличните методи