Întrebări tehnice


MT4 pentru Linux

Platforma de tranzacționare MT4 poate fi instalată și rulată pe computere cu Linux folosind Wine. Wine este un software gratuit care permite utilizatorilor sistemelor bazate pe Unix să ruleze aplicații dezvoltate pentru sistemele Microsoft Windows. Printre toate versiunile Wine există una pentru Ubuntu.

*Vă rugăm să rețineți că Wine nu este o aplicație complet stabilă. Acest lucru înseamnă că unele funcții din aplicațiile pe care le porniți sub aceasta pot funcționa necorespunzător sau deloc.

*Se recomandă cu tărie utilizarea celei mai recente versiuni de Ubuntu și Wine. Actualizarea în timp util oferă cea mai mare stabilitate a platformei de tranzacționare.

Instalarea Wine.

Toate aplicațiile de pe Ubuntu sunt instalate din pachetele conținute în depozite. În ultimele versiuni ale Ubuntu, depozitul necesar pentru instalarea Wine-ului este deja disponibil în sistem fără setări suplimentare. Prin urmare, pentru a instala Wine, trebuie doar să executați o singură comandă în linia de comandă (numită "Platformă" în Ubuntu):

sudo apt-get install wine-stable

Această comandă instalează cea mai recentă versiune stabilă a Wine. De asemenea, puteți instala versiunea Wine pentru dezvoltatori. Această versiune poate conține diverse îmbunătățiri, dar poate fi mai puțin stabilă. Pentru a o instala, rulați următoarea comandă:

sudo apt-get install wine-development

Dacă versiunea dvs. de Ubuntu nu oferă un depozit și obțineți o eroare în timpul instalării Wine-ului, rulați următoarele comenzi una câte una:

wget -nc https://dl.winehq.org/wine-builds/Release.key

sudo apt-key add Release.key

sudo apt-add-repository https://dl.winehq.org/wine-builds/ubuntu/

Apoi, actualizați informațiile despre pachete prin executarea următoarei comenzi:

sudo apt-get update

După executarea comenzii, instalați Wine folosind următoarea comandă:

sudo apt-get install --install-recommends winehq-stable

Pentru detalii privind instalarea pe Ubuntu, vă rugăm să vizitați site-ul oficial Wine.

Pornirea Terminalului Client.

Pentru a instala terminalul, descărcați installerul mt4setup.exe. După ce descărcarea este completă, lansați fișierul de instalare. Sistemul va determina automat că încercați să rulați un fișier proiectat pentru Microsoft Windows și vă va oferi să-l deschideți cu Wine. Selectați această opțiune și apăsați "OK".

Deschiderea pachetului de instalare MetaTrader 4 prin WINE.

Installerul terminalului client va fi lansat. Completați toți pașii de instalare:

Instalarea terminalului client.

După ce instalarea este completă, puteți începe să utilizați terminalul executând fișierul său terminal.exe.

O altă modalitate de a începe utilizarea terminalului de tranzacționare în Ubuntu este să copiați întreaga sa folder al terminalului client anterior instalat pe Microsoft Windows:

Copierea terminalului instalat anterior.

După ce copierea este completă, pur și simplu rulați fișierul terminal.exe al terminalului. Wine va fi folosit automat pentru a deschide fișierul.

Probleme cunoscute.

După cum s-a menționat deja, Wine nu este un software complet stabil. Prin urmare, unele funcții ale terminalului client pot funcționa necorespunzător. În prezent, sunt descoperite următoarele probleme:

* Piața nu este disponibilă.

* Cu excepția problemei de mai sus, puteți beneficia de toate funcționalitățile platformei de tranzacționare pe Linux.

Directorul de date al terminalului.

Wine creează un disc logic virtual cu un mediu necesar pentru programele instalate. Calea implicită a folderului de date al terminalului instalat este următoarea:

Folderul home: .winedrive_cProgram FilesClient Terminal

Articole recomandate

Imposibil de deschis poziția.

Pași de urmat de către clienții principalului broker InstaForex atunci când este imposibil să se deschidă o poziție (o comandă).

Probleme la depunere/retragere

Probleme la depunere/retragere

Alimentează-ți contul folosind oricare dintre metodele disponibile