Tehnička pitanja


MT4 за Линукс

Трговачка платформа MT4 може бити инсталирана и покренута на рачунарима са Линукс оперативним системом користећи Wine. Wine је бесплатни софтвер који омогућава корисницима система базираним на Unix-у да покрену апликације развијене за Microsoft Windows системе. Између свих верзија Wine-а постоји једна за Убунту.

*Важно је напоменути да Wine није потпуно стабилан апликација. Ово значи да неке функције у апликацијама које покрећете под њима могу неисправно радити или уопште не радити.

*Препоручује се коришћење најновије верзије Убунту и Wine-а. Временско ажурирање омогућава највећу стабилност трговачке платформе.

Инсталација Wine-а.

Све апликације на Убунту се инсталирају из пакета који се налазе у репозиторијумима. У најновијим верзијама Убунту-а, потребан репозиторијум за инсталацију Wine-а већ је доступан у систему без додатних подешавања. Зато, да бисте инсталирали Wine, потребно је да извршите само једну команду у командној линији (називану "Платформа" у Убунту):

sudo apt-get install wine-stable

Ова команда инсталира најновију стабилну верзију Wine-а. Такође можете инсталирати верзију Wine-а за развојне програмере. Ова верзија може садржавати различита побољшања, али може бити мање стабилна. Да бисте је инсталирали, извршите следећу команду:

sudo apt-get install wine-development

Ако ваша верзија Убунту-а не обезбеђује репозиторијум и добијете грешку при инсталацији Wine-а, извршите следеће команде по једну:

wget -nc https://dl.winehq.org/wine-builds/Release.key

sudo apt-key add Release.key

sudo apt-add-repository https://dl.winehq.org/wine-builds/ubuntu/

Затим, ажурирајте информације о пакетима извршавањем следеће команде:

sudo apt-get update

Након извршавања команде, инсталирајте Wine користећи следећу команду:

sudo apt-get install --install-recommends winehq-stable

За детаље о инсталацији под Убунту-ом, молимо вас да посетите званични сајт Wine-а.

Покретање клијентског терминала.

Да бисте инсталирали терминал, преузмите инсталатор mt4setup.exe. Након што преузимање заврши, покрените инсталациони фајл. Систем ће аутоматски детектовати да покушавате да покренете фајл дизајниран за Microsoft Windows и понудиће вам да га отворите са Wine-ом. Изаберите ову опцију и кликните на "OK".

Отварање инсталационог пакета MetaTrader 4 помоћу WINE.

Инсталер клијентск

ог терминала биће покренут. Завршите све кораке инсталације:

Инсталација клијентског терминала.

Након завршетка инсталације, можете почети користити терминал покретањем његовог terminal.exe фајла.

Још један начин за почетак коришћења трговачког терминала на Убунту-у је копирање целог фолдера клијентског терминала који је претходно инсталиран на Microsoft Windows:

Копирање претходно инсталираног терминала.

Након завршетка копирања, једноставно покрените terminal.exe фајл терминала. Wine ће бити аутоматски коришћен за отварање фајла.

Познати проблеми.

Као што је већ напоменуто, Wine није потпуно стабилан софтвер. Због тога неке функције клијентског терминала могу неисправно радити. Тренутно су откривени следећи проблеми:

* Трговачки тржиште није доступно.

* Осим проблема наведеног изнад, можете уживати у свим функцијама трговачке платформе на Линуксу.

Директоријум података терминала.

Wine креира виртуелни логички диск са потребним окружењем за инсталиране програме. Подразумевана путања инсталираног фолдера података терминала је следећа:

Домашњи фолдер: .winedrive_cProgram FilesClient Terminal

Istaknuti članci

Nemoguće otvoriti poziciju.

Koraci koje treba preduzeti od strane klijenata vodećeg brokera InstaForex kada nije moguće otvoriti poziciju (naredbu).

Кашњење у депозиту/исплати средстава.

Могући разлози за кашњење при депозиту/исплати средстава и како решити проблем.

Uplatite sredstva koristeći bilo koji od dostupnih metoda