Support service
×

Пипсинг за EUR/JPY

Пипсингът включва ежедневна работа пред компютъра ви, минимум новини и максимум късмет. Не е необходимо да се знае финансовият механизъм на регулирането на глобалната икономика и БВП на страните. Дори бичият пазар има много изтегляния през деня, при които можете да отваряте и затваряте позиции в предполагаемите крайни точки. Основното правило на търговеца е да не отваря позиции срещу тренда.
 
Стратегията за пипсинг за двойката EUR/JPY позволява поставянето на стоп-лос далеч от цената на отваряне, като по този начин се вземат предвид рисковете и възможните загуби. Такъв спокоен подход към тази двойка се дължи на относително ниската ѝ волатилност на Форекс пазара. Промените в рамките на деня не надвишават 200 пипса, рядко 300 пипса, с не повече от 10 такива ситуации годишно. По този начин промените в рамките на деня от 400 пипса се случиха само веднъж през януари 2008 г. и два пъти през февруари и август 2007 г.
 
Това ви позволява да отваряте къси позиции без много риск. Необходимо е обаче да погледнете часовата графика, за да не пропуснете обръщане на тренда или някакви сериозни икономически ситуации. Например, ако в Япония има природно бедствие, трябва да купите еврото спрямо йената.
 
Идеалната печалба за пипсинг на двойката EUR/JPY е 5-7 пипса, като стоп поръчката е зададена на 15-20 пипса. От началото на 2008 г. еврото е нараснало с 600 пипса, но сега мечките се ориентираха и курсът на EUR/JPY се връща към началото. През август еврото спадна до 160 спрямо 162 в началото на годината.
 
На тези, които предпочитат пипсинг стратегията, се препоръчва да следват меча търговия. Въпреки всички промени през деня, не трябва да купувате в момента, когато пазарът показва възможности за продажба. По-добре е да изчакате изтегляния. Отрицателните данни за равнището на безработица в еврозоната и други новини, както и положителни данни от Япония, означават, че еврото най-вероятно ще спадне. Както общите пазарни настроения, така и прогнозите на търговците потвърждават този тренд.
 
Относителната стабилност на двойката не трябва да ви обърква, тъй като промените от 100 пипса в този метод на търговия ще доведат до загуба на вашия депозит. Резултатът от пипсинг се определя в края на деня и се състои от спреда, загубите и печалбата. Успешен ден е, когато печалбата надвишава загубите. Ето защо трябва да зададете нива на подкрепа, да следвате моделите и не се колебайте да сключите сделка, ако има пробив. Въпреки факта, че търговията в рамките на деня включва определяне на стоп поръчки, много от търговците, които хващат печалби, игнорират това правило, като казват, че нищо няма да се случи, ако те постоянно следят търговията.
 
Някои брокери не насърчават пипсинг и изпълняват такива поръчки с големи закъснения или просто ги игнорират. Е, това е неизбежно за някой, който прави около 200 сделки на ден. Ако вашият брокер е честен, тогава няма да се чувствате лишени или пренебрегнати. В противен случай двойката EUR/JPY е добър инструмент за търговия за дневни търговци.

Споделете Вашето мнение

Благодарим Ви! Има ли нещо, което бихте искали да добавите?

Как бихте оценили отговора, който получихте?

Оставете Вашия коментар (по избор)

Вашата обратна връзка е много важна за нас.
Благодарим Ви, че отделихте време да попълните нашата онлайн анкета.

smile""