Educație în domeniul Forex


Tranzacționarea breakout-ului

Tranzacționarea prin rupere

Tranzacționarea prin rupere înseamnă achiziționarea unui activ după ce acesta a depășit un anumit nivel de preț (și viceversa pentru vânzare). Ruperile pot apărea pe orice interval de timp. Graficele de 5 minute și 15 minute sunt populare printre traderii de zi care practică tranzacționarea prin rupere. Durata menținerii pozițiilor deschise poate varia de la câteva secunde (scalping prin rupere) până la câteva zile.

Declinurile semnificative se transformă în modele extinse caracterizate prin raliuri nereușite și teste repetate ale minimele anterioare. Natura instrumentului de piață se schimbă deoarece consolidarea nouă a prețului elimină treptat pozițiile de pierdere anterioare. Prețul este împins către vârful rezistenței cheie. Forța relativă pe termen scurt se îmbunătățește, iar graficul formează mai multe bare de preț în creștere cu niveluri de închidere aproape de maximele lor. În cele din urmă, mișcarea se transformă într-o rupere susținută prin zidul format de încercările anterioare eșuate.

Instrumentul de piață trebuie să depășească forța opusă pentru a intra într-o nouă tendință ascendentă. Traderii care se concentrează pe prețul scăzut construiesc fundamentul pentru creșterea prețului. Cu toate acestea, ei nu reușesc să ofere momentul cheie necesar pentru a accelera următoarea raliere a prețului. Din fericire, masa de traderi care urmăresc momentul va veni la momentul potrivit pentru a închide decalajul. Deoarece instrumentul de piață depășește nivelul de rezistență, traderii care pariază pe creșterea prețului încep să tranzacționeze în același timp.

Decalajul care apare la rupere oferă o mare oportunitate de cumpărare. Cu toate acestea, un trader experimentat ar trebui să procedeze cu prudență dacă mișcarea nu este însoțită de un volum mare. Explozia entuziasmului traderilor atrage o mare atenție care asigură o continuare a mișcării prețului. Când volumul este insuficient, decalajul poate fi umplut foarte rapid și poate prinde în capcană traderul emoțional.

Atunci când nu se observă niciun decalaj, valurile mari de volum oferă un nivel convenabil de preț similar decalajului. Cu toate acestea, suportul poate fi mai dificil de măsurat. În plus, poate fi necesar mai mult timp pentru dezvoltarea impulsului, ceea ce determină fluctuații ale prețului într-un nou interval în loc de o creștere rapidă. Din fericire, acest scenariu creează, de asemenea, o oportunitate pentru tranzacționarea retragerilor, deoarece nivelul de suport poate fi avantajos pentru crearea mișcărilor puternice.

Tendința ascendentă se confruntă cu barierele așteptate marcate de consolidările tendinței anterioare descendente. Aceste bariere provoacă căderi frecvente ale prețului, care oferă oportunități bune de cumpărare. Un trader ar trebui să determine aceste zone profitabile în avans. Dar este important să se înțeleagă că aceste căderi vor dispărea în mijlocul raliurilor intense. În acest caz, prețul depășește nivelul de rezistență anterioară pe măsură ce entuziasmul traderilor crește.

În timpul tendinței ascendente, obiectivul principal este de a determina ținta cea mai așteptată mișcare. Deoarece tendința creează moment, atât valurile cu decalaje, cât și cele fără decalaje vor fi afișate pe indicatorii tehnici precum MACD sau ADX. Retragerile scurte nu ar trebui să împiedice calculul acestui moment emergent. Pe măsură ce volatilitatea absoarbe fiecare val, prețul ar trebui să facă o rupere în raliuri mai puternice. Când se întâmplă acest lucru, intervalul de preț și volumul se vor extinde de la o bară la alta, realizând adesea nivelul înalt al celui de-al doilea decalaj (decalaj de continuare) la vârful final.

Articole recomandate

Probleme la depunere/retragere

Probleme la depunere/retragere

Care este suma minimă pentru o depunere?

Care este suma minimă pentru o depunere?

Alimentează-ți contul folosind oricare dintre metodele disponibile