Support service
×

Tendința și variațiile din cadrul diapazonului

Tendința există atâta timp cât prețurile mențin tendința de creștere și de scădere de-a lungul timpului. Atunci când tendința este ascendentă, fiecare nivel următor de suport și rezistență îl depășește pe cel precedent. În timpul tendinței descendente, fiecare nivel următor al prețurilor minime și maxime la suport și rezistență este mai mic, decât cel anterior. Variațiile în diapazonul de suport și rezistență se produc aproximativ la aceleași niveluri.
 
Tactica operațiunilor de trend și operațiunile cu variațiile din cadrul diapazonului este diferită. Deschiderea de poziții pe termen lung pe trendul ascendent și de poziții pe termen scurt pe cel descendent, aduc profit în timpul existenței trendului. Dimpotrivă, atunci când variațiile au loc în interiorul diapazonului, este necesar să se închidă la cele mai mici semne de inversare.
 
A doua diferență în strategia de acțiune în timpul tendințelor și al variațiilor din cadrul diapazonului se referă la atitudinea diferită față de tendințele slabe și puternice ale pieței. Fiind în trend, trebuie să se țină cont de tendințele puternice, să se cumpere la tendința de creștere și să se vândă atunci când trendul scade. În timpul variațiilor în diapazon este necesar să se urmeze direcțiile opuse, adică să se cumpere atunci când piața este slabă și să se vândă atunci când piața este puternică.
 
Cea mai dificilă sarcină a analizei tehnice este definirea tendințelor și a variațiilor în diapazon. Incertitudinea situației duce la greșeli inevitabile.
 
Profesioniștii ar trebui să fie pregătiți să închidă rapid pozițiile pierzătoare, fără a fi încăpățânați. Încercarea de a dovedi că cineva are dreptate pe piață poate costa prea mult.
 
Metode și tehnici
 
Nu există o metodă unică și magică de definire a tendințelor sau a variațiilor în diapazon. De fapt, există o serie de strategii, care ar trebui aplicate în combinație. În plus, atunci când acestea se confirmă reciproc, aceasta servește ca un factor suplimentar, consolidând fiabilitatea informațiilor sale. În cazul în care, atunci când acestea se contrazic reciproc, este mai bine să se abțină de la efectuarea de operațiuni pe piață.
 
1. Estimați valorile, formate din prețurile mari și mici. Dacă în timpul suportului și rezistenței, prețurile înalte și joase formează lanțul crescător, acestea indică tendința ascendentă. Dacă secvența coboară, este vorba de o tendință descendentă.
 
2. Desenați linia tendinței ascendente, care leagă punctele importante recente ale prețurilor scăzute; și linia tendinței descrescătoare, care leagă punctele importante recente ale prețurilor ridicate. Înclinarea liniilor de tendință recente arată tendința actuală. 3. Se ia punctul semnificativ, care corespunde celui mai mic sau celui mai mare preț, pentru graficul de 24 de ore, pentru o perioadă de cel puțin o săptămână. Cu cât cineva analizează mai multe grafice, cu atât mai multă experiență în definirea acestor puncte dobândește. Analiza tehnică este o știință, dar și o artă.
 
3. Trasați o curbă, corespunzătoare EMA de 13 zile. Direcția de înclinare a acesteia arată tendința. În cazul în care EMA nu are valori noi ale prețurilor maxime și minime în decursul lunii, aceasta denotă perioada de variații în diapazon.
 
4. Unii indicatori de piață ajută, de asemenea, la identificarea tendinței - MACD, Sistemul direcțional și altele. În prima etapă a unei tendințe Sistemul direcțional oferă rezultate bune. Indicatorul VHF (Vertical Horizontal Filter) este format special pentru a identifica momentul apariției trendului.
 
Tranzacționați sau așteptați
 
Indiferent de metodele folosite, există întotdeauna o regulă de gestiune financiară. Suma, egală cu diferența dintre suma de la deschiderea poziției și cea de la închiderea stop loss, nu ar trebui să depășească 2% din fondurile dumneavoastră, indiferent cât de atractivă ar părea afacerea.
 
Tactica managementului financiar este diferită pentru tendințe și pentru variații ale pieței în interiorul diapazonului. Atunci când există o tendință, ar trebui să se deschidă poziții care implică sume destul de mici, deși ar trebui închise, atunci când diferența de prețuri este mare. Atunci când există variații în diapazon, se pot deschide folosind sume mai mari, dar se pot închide la cele mai mici schimbări.
 
În timpul tranzacțiilor care aplică variații de diapazon, este foarte important să se aleagă momentul corect pentru deschiderea tranzacției. În timp ce pentru poziționarea de-a lungul tendinței nu are o asemenea importanță.
 
Profesioniștii preferă să tranzacționeze în timpul variațiilor de diapazon deoarece au mai multe posibilități de gestionare imediată a fondurilor lor cu mai puține costuri indirecte (comisioane, pierderi rezultate din diferența de preț între cerere și ofertă și așa mai departe). Amatorii și cei, care nu sunt strâns legați de platformele de tranzacționare, ar trebui să folosească mai ales tendințele.
 
Discrepanțe asociate cu diferitele baze temporale
 
Imaginea de ansamblu despre condițiile actuale de pe piață, primită din graficele care au fost trasate pe diferite baze temporale, poate fi contradictorie.
În cazul în care există îndoieli cu privire la prezența și caracterul tendinței în timpul analizei graficelor, ar trebui să se apeleze la diagramele cu perioada de bază mai mare. Acesta este principiul principal al reprezentării grafice a sistemului de tranzacționare Triple Screen.
Una dintre credințele greșite larg răspândite este că succesul depinde de viteza de primire a informațiilor și de rapiditatea executării operațiunilor în sistemul de tranzacționare.

Exprimați-vă părerea

Mulțumesc! Există ceva ce ați dori să adăugați?

Cum ați evalua răspunsul primit?

Lăsați un comentariu (opțional)

Feedback-ul dumneavoastră este foarte important pentru noi.
Vă mulțumim pentru timpul acordat pentru a completa sondajul nostru online.

smile""