Support service
×

Tranzacționarea pe termen scurt

„Secretul” acestei strategii de tranzacționare constă în ideea că cu cât este mai scurtă durata tranzacției, cu atât veți câștiga mai puțini bani.

Gândiți-vă la orice investiție pe care ați făcut-o vreodată. Ați dat lovitura vreodată într-o singură zi?

Și chiar dacă sunteți atât de norocoși, de câte ori ați reușit să faceți acest lucru? Nu de multe ori. Acest lucru este determinat de regula universală a vieții, care este aceeași cu regula universală a speculației: este nevoie de timp pentru creșterea profiturilor.

Traderii de succes sunt conștienți că într-un minut o piață se poate deplasa doar pe o anumită distanță, în 5 minute poate merge puțin mai departe și în 60 de minute - chiar mai departe. Și nimeni nu știe cât de departe se poate mișca într-o zi sau o săptămână. Traderii care nu au avut succes doresc să tranzacționeze într-un interval de timp foarte scurt și astfel își limitează automat potențialul de profit.

Prin definiție, își limitează profiturile și abordează un scenariu de pierdere nelimitată. Nu este de mirare că mulți traderi au obținut rezultate atât de slabe în tranzacționarea pe termen scurt. Ei s-au blocat într-o situație fără câștig, în urma unei concepții greșite răspândite adesea de către brokeri sau vânzători de sisteme de tranzacționare: puteți câștiga o mulțime de bani prin surprinderea maximelor și minimelor pieței pe parcursul zilei. Această viziune este susținută de o declarație aparent rațională: când tranzacționați într-o singură zi și nu lăsați niciodată poziții deschise peste noapte, nu sunteți expus la știri sau schimbări majore, limitându-vă astfel riscul. Acest lucru este absolut greșit din două motive.

În primul rând, riscul dumneavoastră se află sub controlul dumneavoastră. Singurul control pe care îl avem în această afacere este să stabilim un nivel stop loss, un nivel la care ieșim din tranzacție. Este adevărat că în dimineața următoare piața ar putea să depășească nivelul stop loss setat de dumneavoastră, dar acest lucru se întâmplă foarte rar. Chiar și atunci, suntem în continuare capabili să ne limităm pierderile plasând un nivel stop loss și făcând tot posibilul să nu pierdem tranzacțiile. Pierzătorii își păstrează pierderile, învingătorii nu.

După ce ați setat nivelurile de stop loss, puteți pierde aproximativ doar acea sumă. Indiferent când sau cum ați deschis o tranzacție, ordinele de stop vă limitează riscul. Riscul dumnevoastră este același, indiferent dacă cumpărați la un nivel record sau maxim al unei noi piețe.

 

Când evitați să părăsiți poziții peste noapte, limitați timpul necesar investiției pentru a crește. Uneori piața se va deschide împotriva dumneavoastră. Dar dacă sunteți pe drumul cel bun, de cele mai multe ori piața se va deschide în favoarea dumnevoastră.

Mai important, prin închiderea tranzacțiilor la sfârșitul zilei sau, mai rău, pe graficele de 5 sau 10 minute, vă limitați radical potențialul de profit. Așa cum am menționat mai devreme, diferența dintre învinși și câștigători este că pierzătorii își păstrează pierderile. O altă diferență este că pozițiile câștigătoare sunt păstrate de câștigători, în timp ce învinșii ies prea devreme. Este aproape ca și cum pierzătorii nu suportă să fie într-o tranzacție câștigătoare. Sunt atât de fericiți că vor obține o tranzacție câștigătoare încât se vor retrage mult prea devreme (de obicei, ies în ziua în care au și intrat).

Nu veți câștiga niciodată mulți bani până nu veți învăța cum să vă mențineți pozițiile câștigătoare și, cu cât le dețineți mai mult, cu atât aveți mai mult potențial de profit. Fermierii de succes nu plantează o recoltă și apoi o dezgropă la fiecare câteva minute pentru a vedea cum îi merge. Îl lasă să germineze și să crească. Succesul unui trader nu diferă de munca unui fermier: este nevoie de timp pentru a crea câștigători.


Exprimați-vă părerea

Mulțumesc! Există ceva ce ați dori să adăugați?

Cum ați evalua răspunsul primit?

Lăsați un comentariu (opțional)

Feedback-ul dumneavoastră este foarte important pentru noi.
Vă mulțumim pentru timpul acordat pentru a completa sondajul nostru online.

smile""