Support service
×

Strategia de Tranzacționare Breakout

Tranzacționarea Breakout presupune cumpărarea unui activ după ce acesta a depășit un anumit nivel de preț (și vice versa în cazul vânzării unui activ). Străpungerile (breakouts) pot apărea în orice interval de timp. Graficele de 5 minute și 15 minute sunt populare în rândul traderilor de zi care practică strategia de tranzacționare de tip breakout. Timpul de menținere a pozițiilor deschise poate varia de la câteva secunde (breakout scalping) la o zi.

Scăderile semnificative se transformă în modele extinse caracterizate prin raliuri nereușite și testări repetate ale minimelor anterioare. Natura instrumentului de piață este schimbătoare deoarece noua consolidare a prețului lasă în urmă pozițiile anterioare pierdute. Prețul este împins până la nivelul cheie de rezistență. Forța relativă pe termen scurt se îmbunătățește, iar graficul formează o serie de bare de preț bullish cu nivelurile de închidere aproape de maximele lor. În cele din urmă, mișcarea se transformă într-o străpungere prin peretele format din încercările eșuate anterioare.

Instrumentul pieței trebuie să combată forța de contracarare pentru a intra într-un nou trend ascendent. Traderii, care se concentrează pe prețul scăzut, construiesc bazele creșterii prețului. Cu toate acestea, nu reușesc să ofere impulsul cheie necesar pentru a accelera următorul raliu de prețuri. Din fericire, masa traderilor care urmăresc impulsul vor interveni la timp pentru a reduce decalajul. Deoarece instrumentul pieței crește peste nivelul de rezistență, traderii care pariază pe creșterea prețurilor încep să tranzacționeze în același timp.

Decalajul care apare la străpungere oferă o oportunitate mare pentru cumpărare. Cu toate acestea, un trader experimentat ar trebui să acționeze cu prudență în cazul în care mișcarea nu este însoțită de un volum mare. Explozia de entuziasm din partea traderilor atrage o atenție deosebită, care asigură o mișcare suplimentară a prețurilor. Atunci când volumul este insuficient, decalajul poate fi completat foarte repede și poate păcăli un trader emotiv.

Când nu se observă niciun decalaj, valurile de volum mare oferă un nivel convenabil de preț, care este similar cu decalajul. Cu toate acestea, sprijinul poate fi mai dificil de măsurat. În plus, poate fi necesar mai mult timp pentru ca impulsul să se dezvolte, forțând prețul să fluctueze într-un interval nou în loc să crească rapidă. Din fericire, acest scenariu creează, de asemenea, o oportunitate pentru strategia de tranzacționare pullback, deoarece nivelul de suport poate fi avantajos pentru crearea unor mișcări puternice.

Trendul ascendent se confruntă cu barierele așteptate marcate de consolidările trendului descendent anterior. Aceste bariere determină scăderi frecvente ale prețurilor care oferă oportunități bune de cumpărare. Un trader ar trebui să stabilească în avans aceste zone profitabile. Dar este, de asemenea, important să înțelegem că aceste scăderi vor dispărea pe fondul raliurilor intense. În acest caz, prețul străbate nivelul de rezistență anterior, pe măsură ce entuziasmul traderilor crește.

În timpul trendului ascendent, scopul principal este de a determina ținta celei mai așteptate mișcări. Deoarece trendul creează impuls, ambele valuri cu și fără decalaje vor fi depistate în indicatori tehnici precum MACD sau ADX. Pullback-urile scurte nu ar trebui să împiedice calculul acestui impuls emergent. Pe măsură ce volatilitatea absoarbe fiecare val, prețul ar trebui să scape de raliurile mai puternice. Când se întâmplă acest lucru, intervalul de preț și volumul se vor extinde de la bară la bară, obținând adesea cel de-al doilea decalaj (decalajul prelungit) la creșterea finală.


Exprimați-vă părerea

Mulțumesc! Există ceva ce ați dori să adăugați?

Cum ați evalua răspunsul primit?

Lăsați un comentariu (opțional)

Feedback-ul dumneavoastră este foarte important pentru noi.
Vă mulțumim pentru timpul acordat pentru a completa sondajul nostru online.

smile""