Perkhidmatan Syarikat


Penjelasan mengenai IPO dan saham IPO.

IPO merujuk kepada Penawaran Awam Pertama. Semasa proses ini, syarikat swasta menawarkan saham-sahamnya kepada orang awam untuk kali pertama, iaitu menjadi didagangkan secara umum. Alasan yang paling biasa untuk ini adalah keperluan untuk meningkatkan modal dan memperluas perniagaan. Semasa menjalankan IPO, syarikat menjual saham-sahamnya kepada pelabur, dan saham-saham ini mewakili pemilikan dalam syarikat tersebut. Menjadi awam melalui IPO adalah tonggak penting bagi sebuah syarikat dan sering menarik banyak perhatian dari media dan pelabur.

Secara umum, saham IPO merujuk kepada saham-saham sebuah syarikat yang ditawarkan semasa IPO. Syarikat menentukan jumlah saham yang ingin ditawarkan kepada orang awam dan menetapkan harga awal untuk setiap saham. Setelah saham-saham IPO disenaraikan di bursa saham, mereka boleh dibeli dan dijual oleh pelabur seperti saham awam yang lain.

Dalam konteks perkhidmatan kami, saham IPO merujuk kepada saham-saham syarikat yang baru menjalankan IPO, jadi mereka sudah disenaraikan di bursa saham. Harga saham tersebut ditentukan berdasarkan nisbah sokongan dan permintaan di pasaran.

Artikel pilihan

Jumlah minimum pendepositan

Jumlah minimum pendepositan

Tidak dapat membuka pesanan

Langkah-langkah yang perlu diambil oleh pelanggan broker terkemuka InstaForex apabila mustahil untuk membuka kedudukan (pesanan)

Sila pilih kaedah yang tersedia untuk menambah nilai ke akaun anda