Perkhidmatan Syarikat


Apakah risiko-risiko yang terlibat?

Terdapat risiko-risiko berikut:

- Ketidastabilan pasaran: Saham IPO boleh mengalami fluktuasi harga yang signifikan pada peringkat awal perdagangan. Permintaan pasaran dan sentimen yang berkaitan dengan saham syarikat boleh menyebabkan ketidastabilan yang tinggi, yang berpotensi menyebabkan kerugian kepada pelabur.

- Risiko yang berkaitan dengan keadaan kewangan penerbit menyiratkan bahawa syarikat penerbit boleh menjual pelaburannya pada bila-bila masa untuk memenuhi keperluan kewangan. Penting juga untuk mempertimbangkan jika penerbit cukup pelbagai supaya nilai setiap sekuriti boleh memberi kesan yang signifikan terhadap keadaan kewangan mereka.

- Risiko yang berkaitan dengan latar belakang penerbit. Penting untuk mempertimbangkan tarikh penubuhan syarikat penerbit, sejarah pelaburannya, dan dasar kebijakan integriti mereka.

- Risiko undang-undang dan pengawalseliaan. Nilai saham syarikat penerbit boleh dipengaruhi oleh perubahan yang tidak dapat diramalkan dalam infrastruktur undang-undang, perkembangan politik antarabangsa, dasar kerajaan, sebarang jenis sekatan, dan faktor-faktor lain.

Sila ambil perhatian bahawa risiko-risiko ini adalah contoh umum dan bukan senarai yang lengkap. Adalah penting untuk melakukan penyelidikan lanjut dan mendapatkan nasihat profesional sebelum melibatkan diri dalam perdagangan saham IPO.

Artikel pilihan

Jumlah minimum pendepositan

Jumlah minimum pendepositan

Tidak dapat membuka pesanan

Langkah-langkah yang perlu diambil oleh pelanggan broker terkemuka InstaForex apabila mustahil untuk membuka kedudukan (pesanan)

Sila pilih kaedah yang tersedia untuk menambah nilai ke akaun anda