Soalan teknikal


Tidak dapat membuka kedudukan
Salah satu sebab utama mengapa anda boleh gagal untuk membuka perdagangan dalam platform dagangan ialah menaip kata laluan pelabur dan bukannya kata laluan pedagang. Sila pastikan anda memasukkan kata laluan pedagang anda dalam borang kebenaran.
Satu lagi sebab biasa yang menjadikannya mustahil untuk meletakkan dagangan ialah volume dagangan yang terlalu tinggi. Ini bermakna bebas margin dalam akaun anda tidak mencukupi untuk membuka dagangan. Terdapat tiga cara untuk menangani masalah ini:
1. Kurangkan volum dagangan yang anda ingin dibuka.
2. Pilih nisbah leverage yang lebih tinggi. Ini boleh dilakukan terus dari Bahagian Pelanggan anda dengan memilih dari menu kiri Tetapan Akaun > Maklumat Peribadi.
3. Tambah nilai akaun anda dengan lebih banyak dana yang mencukupi untuk membuka urus niaga dengan volum yang dimaksudkan di bawah tahap leverage semasa.
Perhatian khusus harus diberikan kepada ralat "Konteks perdagangan sedang sibuk" yang mungkin berlaku apabila anda cuba membuka/menutup/mengubah suai pesanan. Mesej ralat ini bermakna anda telah cuba membuka kedudukan baru manakala permintaan sebelum ini untuk membuka/menutup/mengubah suai kedudukan belum diproses lagi. Untuk menyelesaikan masalah ini, anda boleh sama ada menunggu permintaan anda sebelum ini diproses atau memulakan semula platform dagangan. Ralat ini berlaku pada pihak pelanggan, bukan pada pelayan.
Sekiranya berlaku volatiliti yang tinggi dalam pasaran kewangan (contohnya, semasa keluaran berita ekonomi penting), anda mungkin menghadapi beberapa sebut harga semula (iaitu, pelayan menawarkan harga baharu kepada anda selain daripada permintaan anda) apabila cuba membuka/menutup kedudukan . Untuk mengelakkan situasi sedemikian, anda boleh menyemak pilihan ""Dayakan sisihan maksimum daripada harga disebut"" dalam tetingkap pesanan buka/tutup. Menetapkan nilai tertentu membolehkan sistem membuka kedudukan secara automatik pada harga baharu jika sisihan harga disebut daripada yang diminta tidak melebihi yang ditentukan oleh pedagang.

Artikel pilihan

Jumlah minimum pendepositan

Jumlah minimum pendepositan

Komisen

Apakah komisen yang dikenakan semasa mendeposit atau mengeluarkan dana

Sila pilih kaedah yang tersedia untuk menambah nilai ke akaun anda