Support service
×

Perdagangan automatik

Perdagangan automatik adalah langkah terakhir untuk menjadi pedagang. Sekiranya seorang pedagang tidak hanya dapat membuat strategi perdagangannya sendiri, tetapi juga dapat membuat kod dengan betul dan menjadikannya dapat dilaksanakan, maka kebebasan kewangannya dijamin.
 
Apakah itu sistem perdagangan automatik?
 
Sistem perdagangan automatik adalah kod perisian berdasarkan strategi perdagangan tertentu yang digabungkan dengan petunjuk dan alat berguna lain. Sistem ini disebut automatik kerana dapat beroperasi tanpa gangguan langsung pedagang yang hanya memerlukan sambungan Internet yang berterusan. Setiap orang yang mempunyai kemahiran pengaturcaraan asas dan platform perdagangan MetaTrader 4, yang merangkumi persekitaran pembangunan bersepadu MQL4, dapat membuat sistem sedemikian.
 
Pengiraan algoritma dan automasi dapat menyebabkan beberapa masalah, jadi sangat penting untuk melakukan setiap usaha untuk menguji secara tepat kebenaran pelaksanaan kod program. Sekiranya kita mempercayakan dana kita ke sistem tanpa yakin akan keuntungannya? Untuk tujuan ini, platform memberi peluang untuk menguji perdagangan, petunjuk, dan Penasihat Pakar secara automatik dengan pilihan untuk mengoptimumkan parameter. Salah satu fungsi wajib sistem tersebut adalah visualisasi perdagangan untuk memantau keadaan semasa dan memperbaiki kemungkinan kecacatan. Jadi, adakah layak untuk mengambil perdagangan automatik? Pasti ia!
 
Kelebihan dan kekurangan sistem perdagangan automatik
 
Kelebihan:
 
1. Tidak perlu menonton platform perdagangan sepanjang masa.
 
2. Pelaksanaan pesanan segera setelah isyarat diterima. Sudah tentu, reaksi pedagang lebih perlahan daripada respons sistem komputer, apalagi keraguan "untuk membuka atau tidak untuk membuka kedudukan".
 
3. Peningkatan jumlah perdagangan kerana kemungkinan perdagangan 24 jam. Lebih banyak tawaran perdagangan - lebih banyak potensi keuntungan.
 
4. Kemungkinan memasukkan skrip standard dan pilihan dalam kod. Fungsi berguna seperti stop loss terapung dapat disertakan dalam program dan dilaksanakan secara automatik untuk setiap pesanan.
 
5. Pilihan pengoptimuman parameter. Namun, ini dapat menjadi keuntungan dan kerugian sekaligus kerana hanya berkesan dengan pemantauan dan penggunaan yang sesuai.
 
6. Perdagangan 24 jam. Pesanan dapat ditutup dengan isyarat khas, sehingga melindungi keuntungan yang telah diperoleh.
 
7. Minimum faktor kesalahan manusia. Sistem perdagangan automatik tidak mengalami kerakusan, kemarahan, dan emosi manusia lain yang sering menghalangi perdagangan yang berjaya.
 
8. Pematuhan ketat terhadap strategi yang dipilih. Program ini tidak akan ragu-ragu sama ada untuk membuka kedudukan atau tidak jika isyarat tidak disahkan atau sama dengan isyarat dari jauh.
 
9. Berdagang menggunakan sistem peningkatan jumlah mengikut kriteria yang ditetapkan. Ini adalah peluang terbaik untuk melibatkan sebahagian besar aset anda.
 
Kekurangan:
 
1. Ketiadaan fleksibaliti. Merupakan kerugian yang agak ketara kerana pasaran tidak stabil, oleh itu sistem perdagangan tidak dapat memperoleh keuntungan sekiranya terdapat turun naik yang tidak dijangka.
 
2. Ketiadaan gerak hati. Seringkali, kebanyakkan perdagangan yang menguntungkan dibuka berdasarkan gerak hati pedagang seperti "Saya pernah melihatnya sebelumnya ...".
 
3. Ketidakstabilan pengoptimuman. Mengoptimumkan tetapan program anda dapat memperoleh keuntungan yang tinggi hanya pada jangka waktu tertentu, maka pengoptimuman yang sama dapat menyebabkan kerugian yang besar.

Kongsi pendapat anda

Terima kasih! Adakah terdapat apa-apa yang anda ingin tambah?

Bagaimanakah anda menilai jawapan yang anda terima?

Tinggalkan komen anda (pilihan)

Maklum balas anda amat penting bagi kami.
Terima kasih kerana meluangkan masa untuk melengkapkan survei atas talian kami.

smile""