Support service
×

Bagaimanakah cara untuk mengesahkan akaun?

InstaForex menjamin tahap perlindungan akaun di tahap tertinggi terhadap penipuan dan penggodaman Internet yang biasanya diikuti dengan mencuri akses ke kata laluan akaun dan e-mel, data ID dan juga salinan ID.
 
Dalam kebanyakan kes, kaedah terbaik untuk mengenal pasti pelanggan adalah panggilan telefon pada nombor yang ditunjukkan semasa pendaftaran akaun kerana nampaknya penipu Internet tidak dapat mencuri telefon bimbit mangsa. Namun, kadangkala panggilan telefon tidak berjaya kerana sekatan bahasa atau tidak ada nombor telefonnya.
 
Kaedah alternatif untuk mengenal pasti pelanggan adalah dengan meminta dokumen tambahan seperti bukti alamat yang sukar dipalsukan, atau meminta foto pelanggan dengan IDnya di tangannya (wajah harus dilihat dengan jelas di foto). Dengan teknologi moden, hampir semua orang dapat mengambil gambar dirinya.
 
Sekiranya terdapat kekurangan memberikan maklumat yang diminta, pelanggan akan ditawarkan kaedah pengenalan alternatif. Dalam kes seperti itu, seseorang harus menerima risiko kemungkinan berlakunya penangguhan sekiranya pengenalan diri dilakukan menggunakan kaedah yang berbeza dari kaedah piawaian yang diberikan di bawah:
 
1) Permintaan dokumen tambahan (tidak termasuk ID);
 
2) Permintaan foto dengan ID di tangan pemiliknya.

Kongsi pendapat anda

Terima kasih! Adakah terdapat apa-apa yang anda ingin tambah?

Bagaimanakah anda menilai jawapan yang anda terima?

Tinggalkan komen anda (pilihan)

Maklum balas anda amat penting bagi kami.
Terima kasih kerana meluangkan masa untuk melengkapkan survei atas talian kami.

smile""