Support service
×

Umbra sfeșnicului

Distanța dintre corpul sfeșnicului și prețul maxim al zilei, sub forma unei linii verticale, se numește umbra superioară a sfeșnicului (uwakage). Distanța dintre corpul sfeșnicului și prețul minim este, de asemenea, reprezentată sub forma unei linii și se numește umbra inferioară a sfeșnicului (shitakage).
 
Corpul sfeșnicului japonez reprezintă diferența dintre prețul de deschidere și cel de închidere, iar umbrele sfeșnicului japonez indică prețul cel mai mare și cel mai mic din perioada de tranzacționare respectivă. Dacă umbrele sunt scurte, atunci intervalul de preț al unui anumit titlu de valoare va fi situat în apropierea prețurilor de deschidere și de închidere din perioada respectivă. Dacă umbrele sunt lungi, înseamnă că tranzacționarea a fost activă pe acest interval de timp, iar prețurile s-au îndepărtat de prețul de deschidere și au revenit apoi la cel de închidere.
 
Dacă un sfeșnic are o umbră superioară lungă și o umbră inferioară scurtă, aceasta indică faptul că taurii (cumpărătorii) au dominat piața în această perioadă și au împins prețul la cel mai înalt nivel. Apoi, urșii (vânzătorii) l-au trimis la nivelul prețului de închidere.
 
Dacă un sfeșnic are o umbră inferioară lungă și o umbră superioară scurtă, înseamnă că traderii bears au împins prețul în jos, iar apoi traderii bulls l-au adus la nivelul de închidere. În ambele cazuri, nu contează culoarea sfeșnicului.
 

Exprimați-vă părerea

Mulțumesc! Există ceva ce ați dori să adăugați?

Cum ați evalua răspunsul primit?

Lăsați un comentariu (opțional)

Feedback-ul dumneavoastră este foarte important pentru noi.
Vă mulțumim pentru timpul acordat pentru a completa sondajul nostru online.

smile""