Support service
×

Contracte futures

Contractul futures este un acord sau un contract de cumpărare sau de vânzare a unei anumite cantități dintr-o anumită marfă la un preț prestabilit, la un anumit moment în viitor.
 
Ce este contractul futures?
Contractul futures reprezintă obligația de a cumpăra sau de a vinde marfa la un anumit moment în viitor la prețul stabilit astăzi.
 
1. Contractele sunt interschimbabile. Adică, sunt standardizate în ceea ce privește marfa, momentul și locul de livrare.
 
2. Cuvântul "marfă" are o definiție foarte vastă și include instrumentele financiare și cotațiile bursiere.
 
3. Contractele sunt tranzacționate la bursa de contracte futures aranjată și reglementată, astfel încât cumpărătorii și vânzătorii se pot găsi cu ușurință.
 
4. Notă: contractul futures este o obligație (dar nu un drept, ca în cazul opțiunilor) și această obligație trebuie executată. În cele mai multe cazuri, aceasta se execută printr-o tranzacție inversă, în urma căreia vânzătorul închide poziția (vândută, dacă a fost cumpărată; cumpărată, dacă a fost vândută). Dar, în sens restrâns, vânzătorul poate păstra poziția până la data livrării, când aceasta se realizează prin intermediul bursei de valori unde se tranzacționează aceste mărfuri sau prin numerar.

Exprimați-vă părerea

Mulțumesc! Există ceva ce ați dori să adăugați?

Cum ați evalua răspunsul primit?

Lăsați un comentariu (opțional)

Feedback-ul dumneavoastră este foarte important pentru noi.
Vă mulțumim pentru timpul acordat pentru a completa sondajul nostru online.

smile""