Support service
×

Comandă în așteptare

Comandă în așteptare
Comanda în așteptare este plasată atunci când se deschide o poziție de tranzacționare. Comanda în așteptare este o instrucțiune dată brokerului de a cumpăra sau vinde o pereche valutară atunci când prețul atinge nivelul predefinit menționat în comandă.
 
Există patru tipuri de comenzi în așteptare:
 
Buy Limit este o instrucțiune de a cumpăra atunci când prețul de vânzare viitor devine egal cu valoarea specificată. În acest caz, prețul actual este mai mare decât valoarea ordinului stabilit. Ordinele de acest tip sunt plasate, de obicei, în anticiparea faptului că prețul instrumentului, după ce a scăzut la un anumit nivel, va crește. Este imposibil să setați o limită de cumpărare peste prețul actual de vânzare. Pentru aceasta, trebuie să folosiți ordine Buy Stop.
 
Buy Stop este o instrucțiune de a cumpăra atunci când prețul de vânzare viitor devine egal cu valoarea specificată. Nivelul actual al prețului este mai mic decât valoarea ordinului setat. De obicei, ordinele de acest tip sunt setate în anticiparea faptului că prețul instrumentului va atinge un anumit nivel și va continua să crească. Este imposibil să setați ordine Buy Stop sub prețul actual de vânzare. Pentru aceasta trebuie să folosiți ordine Buy Limit.
 
Sell Limit este o solicitare de vânzare cu condiția ca prețul de cumpărare viitor să devină egal cu valoarea specificată. În acest caz, nivelul actual al prețului este mai mic decât valoarea ordinului stabilit. Aceste ordine sunt de obicei setate în anticiparea faptului că prețul instrumentului, după ce a crescut până la un anumit nivel, își va opri tendința ascendentă și va începe să scadă. Este imposibil să setați ordinele Sell Limit sub prețul curent de cumpărare. Pentru aceasta, trebuie să folosiți ordinele Sell Stop. 
 
Sell Stop este o solicitare de a vinde atunci când prețul de cumpărare viitor devine egal cu valoarea specificată. În acest caz, nivelul actual al prețului este mai mare decât valoarea ordinului setat. Ordinele de acest tip sunt setate în anticiparea faptului că prețul instrumentului, după ce a scăzut la un anumit nivel, va continua să scadă. Este imposibil să setați ordine de tip Sell Stop peste prețul actual de cumpărare. Pentru aceasta trebuie să utilizați ordinele Sell Limit.
 
Pentru a seta un ordin în așteptare, trebuie să faceți clic pe fereastra New Order (Ordin nou) și să schimbați tipul de ordin din Immediate Execution (Executare imediată) în Pending Order (Ordin în așteptare).
 
Imediat după ce ați ales opțiunea Pending Order (Ordin în așteptare), vor apărea câteva câmpuri în care veți putea specifica condițiile de executare a ordinului: perechea valutară, volumul și cursul poziției pe care o deschideți, tipul de ordin, precum și stop loss și take profit. Puteți, de asemenea, să lăsați un comentariu asupra ordinului și să stabiliți data de expirare, la care ordinul în așteptare va fi eliminat automat.
După ce ați setat parametrii necesari, faceți clic pe butonul Set Order pentru a plasa ordinul cu condițiile de execuție specificate. Puteți verifica ordinul pe care l-ați setat în câmpul Terminal din fila Trade (Tranzacții). Pentru a modifica condițiile ordinului în așteptare sau pentru a-l șterge, trebuie să faceți clic dreapta pe acesta și să selectați Modify or Remove the Order (Modificare sau Eliminare ordin) din meniul contextual.

Exprimați-vă părerea

Mulțumesc! Există ceva ce ați dori să adăugați?

Cum ați evalua răspunsul primit?

Lăsați un comentariu (opțional)

Feedback-ul dumneavoastră este foarte important pentru noi.
Vă mulțumim pentru timpul acordat pentru a completa sondajul nostru online.

smile""