Support service
×

Cotații

Termenul de „cotație” este cel mai probabil să provină de la verbul francez „coter” care înseamnă a marca / eticheta cu numere. Cotația este valoarea unei unități monetare denumită în termeni de altă monedă.

De exemplu, rata EUR / USD este de 1.2750. Înseamnă că un euro valorează 1.2750 de dolari. Moneda, care este vândută sau cumpărată, este cea de bază. Moneda cotată este cea în care este exprimat prețul valutar de bază. Deci, în perechea EUR / USD, euro este moneda de bază, în timp ce dolarul SUA este cea cotată. Moneda de bază este întotdeauna prima din pereche. Toate tranzacțiile se efectuează cu moneda de bază. Euro (EUR) acționează întotdeauna ca moneda de bază. Lira sterlină (GBP) este, de asemenea, moneda de bază în toate perechile, cu excepția perechii euro. Yenul japonez (JPY) poate fi doar moneda cotată.

Cotațiile pot fi directe sau indirecte. Cotația directă arată cantitatea de monedă națională pe unitate străină: USD / JPY, USD / CHF, USD / CAD etc. Cotația indirectă reflectă suma monedei străine pe unitate națională: EUR / USD, GBP / USD, AUD / USD și altele.

Există două citiri în citat. De exemplu, rata EUR / USD este de 1,2750-1,2750. Prima citire este prețul de vânzare al monedei de bază (Ofertă). În consecință, a doua citire - Ask - este prețul de cumpărare al monedei de bază pentru cea citată. Diferența dintre aceste rate se numește spread. Mărimea spread-ului depinde de o pereche valutară, de suma tranzacției și de comportamentul pieței. Cotațiile reflectă mediul pieței, precum și raportul cerere-ofertă.


Exprimați-vă părerea

Mulțumesc! Există ceva ce ați dori să adăugați?

Cum ați evalua răspunsul primit?

Lăsați un comentariu (opțional)

Feedback-ul dumneavoastră este foarte important pentru noi.
Vă mulțumim pentru timpul acordat pentru a completa sondajul nostru online.

smile""