Support service
×

Stop loss

Stop loss, sau ordinul de siguranță, este un ordin plasat la un broker pentru a închide automat o poziție atunci când prețul atinge un anumit nivel. Puteți seta ordinul de siguranță pentru a minimiza pierderile în cazul unor mișcări neașteptate ale pieței.
 
Stop loss este un ordin pentru a restricționa riscurile mai degrabă decât pentru a obține profit. Din păcate, nu toată lumea știe cum să folosească acest ordin de limitare a riscurilor și îl exclude din strategiile lor, ceea ce poate duce la rezultate dezastruoase.
 
Una dintre regulile de gestionare a banilor sună astfel: "Nu este nevoie de un stop stop stop: "Limitați pierderile pentru fiecare tranzacție la cel mult 5% din sold". Cu alte cuvinte, un stop loss nu poate merge mai departe de un număr dedicat de puncte, în funcție de volumul unui ordin pentru fiecare tranzacție. Dar această regulă nu este potrivită pentru orice situație. Conform graficelor pe termen lung, este nevoie de un nivel de stop mai mic pentru a lua în considerare zgomotele și unul mai mare pentru a îndeplini principiul stop/profit 1:3. Stabilirea unui nivel ridicat de stop loss pe graficul de 15 minute înseamnă profit insuficient, în timp ce stabilirea unui nivel mai ridicat înseamnă captarea de zgomote. Pentru speculatorii agresivi, astfel de perspective sunt inacceptabile, deoarece atunci când volumul de ordine crește, mărimea stopului se reduce. Așadar, unde ar trebui să fie plasat?
 
În primul rând, trebuie să decideți unde este sigur să plasați stop loss în această situație particulară. Dacă folosiți canale, stop-ul este plasat de obicei în afara limitelor canalului. Dacă folosiți niveluri de suport/rezistență, atunci ar trebui plasat sub/supra acestor niveluri. Astfel, în cazul unei depășiri a canalelor sau a limitelor, este probabil ca tendința să se inverseze, iar banii dvs. vor fi salvați. În cazul în care nu există nici canale, nici limite în jur, atunci cea mai bună opțiune pentru stabilirea unui stop loss este deasupra sau sub sfeșnicul anterior de vânzare sau de cumpărare. Există mai mulți indicatori standard care ajută la definirea punctelor de ieșire - Bollinger și Parabolic. Cu Parabolic, totul este simplu: stop-ul este plasat la punctele indicatorului, iar Bollinger funcționează conform regulii canalului.
 
După ce ați definit toate "deasupra" și "dedesubt", ar trebui să măsurați intervalul dintre punctul de intrare așteptat și stop loss. Dacă pierderile posibile sunt mai mici de 5%, iar profitul este destul de ușor de obținut, atunci puteți intra în siguranță pe piață.
 
Destul de des, aceste detalii nu sunt suficiente pentru a determina dacă ieșirea din poziție este setată corect sau nu. Dacă pierderile posibile sunt mai mari de 5%, iar profitul crește vertiginos, este mai bine să așteptați un moment mai favorabil. Dacă nivelul de stop este prea mic, este mai bine să îi acordați mai mult spațiu.
 
De îndată ce prețul a atins o anumită distanță pozitivă față de punctul de intrare, stop loss poate începe să se deplaseze după el. Conform regulii "deasupra/sub sfeșnicul anterior", acesta poate ajunge din urmă prețul în momentul în care acesta își pierde din elan și se pregătește pentru o retragere. În aceste scopuri, a fost conceput un stop loss flotant, dar nu este eficient din cauza restricțiilor privind punctele.
 
Astfel de modalități de limitare a riscurilor pot îngreuna testarea strategiilor și calcularea rentabilității lunare. Cu toate acestea, ele sunt mai flexibile decât o dimensiune specificată a unui stop loss.

Exprimați-vă părerea

Mulțumesc! Există ceva ce ați dori să adăugați?

Cum ați evalua răspunsul primit?

Lăsați un comentariu (opțional)

Feedback-ul dumneavoastră este foarte important pentru noi.
Vă mulțumim pentru timpul acordat pentru a completa sondajul nostru online.

smile""