Форекс обучение


Пликове на Пълзящи Средни

Пликове на Пълзящи Средни

 

Oбикновената Пълзяща средна може да се трансформира в нов инструмент - пликове с Пълзяща средна стойност. Този инструмент, подобно на [[ленти на Болинджър | ленти на Болинджър]], се използва за откриване на текущите граници на движението на цените.

 

Формула

 

Индикаторът се състои от три реда.

 

Горната линия на плика:

 

Пълзяща средна горна линия = Пълзяща средна + (K / 100) x Пълзяща средна

 

където K е процентът от цената, на която Пълзящата нараства

 

Долната линияна плика:

 

Пълзяща средна долна линия = Пълзяща средна - (N / 100) x Пълзяща средна

 

където N е процентът, до който MA пада.

 

Описание:

Пълзящите средни пликове се състоят от две Пълзящи средни (които могат да бъдат посочени като прости, експоненциални или други), едната от тях се измества нагоре, друга - надолу до определен процент (наречен коефициент на плика).

 

Понякога е изобразена третата линия или централната Пълзяща средна, от която започва изместването.

 

Например, 2% плик на Пълзяща средна ще изглежда като две ленти - първата е Пълзяща средна, изместена нагоре с 2%, а втората ще е изместена надолу с 2%. Счита се, че пликът определя границите (горна и долна) при нормалната промяна на цената на валутната двойка. Принципът на използване на  лентата на Пълзяща средна е следният: след няколко промени цената винаги се връща към общата си тенденция (към централната си пълзяща средна стойност). Това се случва, тъй като колкото повече цената се различава от тенденцията си, толкова повече търговци фиксират печалба, като връщат цената към нормалния й тренд.

Колкото по-голяма е нестабилността на анализирания пазар, толкова по-широки граници трябва да бъдат избирани.

 

Използване на пликове за Пълзяща средна.

 

Съществуват редица методи за използване на пликовете на Пълзяща средна

 

След точния избор на коефициент на смяна, горната лента се използва като ниво на съпротива, а долната като ниво на подкрепа. Съответната стратегия за това е продажбата при горното ниво и покупката при дъното.

 

Използването на пробиванията на линиите като индикатор за развитие на движението.

 

Понякога пликовете с Пълзяща средна стойност се използват като филтър, докато се използват сигналите за ценово кръстосване от Пълзящата средна. По този начин покупката, например, се извършва, когато цената на валутата първоначално е преминала своята Пълзяща средна нагоре, а след това горната лента на плика. Продажбата се извършва в обратната ситуация: когато цената първо е преминала своя Пълзяща средна надолу, а след това и долната лента на плика. Такава стратегия значително намалява броя на фалшивите сигнали (тъй като търговецът не навлиза на пазара в самото начало, когато цената е все още в плика), но когато тенденцията е реална и сигналът идва малко по-късно, след като търговецът губи част от движението на тренда (равна на или по-голяма от коефициента на плика). Тази стратегия е добре описана в книгата на Чарлз Льо Бо, Дейвид Лукас „Ръководство за технически трейдъри за компютърен анализ на бъдещето“. Подобно на случая с дефинирането на параметрите на SMA , търговецът, използващ плика, е изправен пред дилема дали да получи повече фалшиви входящи загуби или да пропусне частта от тенденцията. Първата техника се използва най-вече за краткосрочна търговия, втората - за средносрочна и дългосрочна търговия.

 

Недостатъци на пликовете

 

Както всеки показател, създаден на базата на Пълзящите средни,пликове имат своите недостатъци. Пликовете на Средните Пълзящи не са в състояние да се впишат в настоящата нестабилност на пазара, като лентите на Болинджър, например.

 

Избрани статии

Не може да се отвори позиция.

Стъпки, които трябва да предприемат клиентите на водещия брокер InstaForex, когато е невъзможно да се отвори позиция (поръчка).

Проблеми с депозит/теглене

Проблеми с депозит/теглене

Финансирайте вашия акаунт, използвайки някой от наличните методи