Support service
×

Pipsing

Αυτή η προσέγγιση συναλλαγών χρησιμοποιείται για την απόκτηση κέρδους από τις ενδοημερήσιες νομισματικές διακυμάνσεις. Ορισμένοι επενδυτές ανοίγουν περισσότερες από 200 συναλλαγές την ημέρα, διατηρώντας παράλληλα μια θέση ανοιχτή για λίγα λεπτά. Φυσικά, το κέρδος από κάθε θέση είναι μάλλον μικρό, αλλά συνολικά μπορεί να αποτελέσει σημαντικό ποσό.

Η ιδέα του pipsing είναι να κερδίσετε σε ενδοημερήσιες κινήσεις. Κατά μέσο όρο, τα νομίσματα κινούνται για περίπου 50-60 μονάδες κατά τη διάρκεια της ημέρας εάν πάρουμε την ημερήσια τιμή ανοίγματος και την τιμή κλεισίματος. Ωστόσο, οι συναλλαγματικές ισοτιμίες δεν ανεβαίνουν ή μειώνονται πάντα εντός της ημέρας, αλλά μάλλον κάνουν μικρές διακυμάνσεις που κάνουν το συνολικό ποσό των pips αρκετά μεγάλο. Οι Pipsers προσπαθούν να πιάσουν αυτές τις συγκεκριμένες διακυμάνσεις.

Αυτή η προσέγγιση είναι συγκρίσιμη με τη ρουλέτα - οι ίδιες μέθοδοι παιχνιδιού, περίπου οι ίδιες πιθανότητες, αν και η πιθανότητα να χάσει κανείς στο Forex χρησιμοποιώντας αυτή την προσέγγιση είναι διπλάσια.

Το σύστημα είναι καταδικασμένο σε αποτυχία. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό.

1. Προσπαθώντας να μη χάσουν ακόμη και τις μικρότερες κινήσεις των επιτοκίων, οι pipsers θέτουν το stop loss πολύ κοντά στην τρέχουσα τιμή της αγοράς.

Το stop loss που πλησιάζει ένα επιτόκιο τιμών αυξάνει την πιθανότητα να υποστούν απώλειες από τον θόρυβο της αγοράς εάν η δύναμη των ταύρων και των αρκούδων έχει υποτιμηθεί λανθασμένα, παρόλο που η κατεύθυνση της τάσης έχει καθοριστεί σωστά. Είναι ευκολότερο να κάνετε ένα λάθος όταν ορίσετε μια κατεύθυνση τιμής για την επόμενη ώρα από τον καθορισμό της κατεύθυνσης για ολόκληρη την ημέρα.

Ο ευκολότερος τρόπος για να ξεφύγετε από την εκτέλεση μιας εντολής stop loss με κίνδυνο απώλειας είναι να μην τοποθετήσετε καθόλου μια τέτοια εντολή. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση κινδυνεύετε να χάσετε ακόμη περισσότερα χρήματα εάν μια ισχυρή κίνηση των τιμών είναι εναντίον σας. Αυτό συμβαίνει όταν η τιμή κινείται τόσο μακριά που είναι απίθανο να επιστρέψει στα προηγούμενα επίπεδα μέσα στα επόμενα λεπτά ή ώρες. Όταν διατηρείτε ένα μεγάλο μέρος της κατάθεσης ως περιθώριο χωρίς να τοποθετείτε επίπεδα stop loss, ο κίνδυνος είναι υψηλός για να λάβετε μια κλήση περιθωρίου, δηλ. να χάσετε όλη την κατάθεση.

2. Η διαπραγμάτευση πραγματικών χρημάτων προκαλεί άγχος. Κατά κανόνα, αυτή η στρατηγική δοκιμάζεται για πρώτη φορά σε δοκιμαστικούς λογαριασμούς, καθώς δεν εμπλέκονται πραγματικά χρήματα. Έτσι, δεν υπάρχει φόβος να τα χάσετε και οι εντολές εκτελούνται αυτόματα, δηλ. άμεσα.

Ως εκ τούτου, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτητας εκτέλεσης εντολών και του στρες που επιδεινώνεται με κάθε pip όταν η τιμή κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση. Η στρατηγική pipsing συνεπάγεται συνεχή παρουσία στην αγορά, γεγονός που σίγουρα φέρνει άγχος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απερίσκεπτες αποφάσεις.

Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε το γεγονός ότι στους μεσίτες δεν αρέσουν οι πελάτες που ζητούν τεράστιο αριθμό συναλλαγών. Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στην ποσότητα των αιτημάτων ανά ορισμένο χρονικό διάστημα. Έτσι, οι επιθετικοί επενδυτές που ζητούν εντολές κάθε δευτερόλεπτο μπορούν να κληθούν να κλείσουν έναν λογαριασμό.

Ένα θετικό αποτέλεσμα είναι πιο πιθανό σε περίπτωση scalping. Είναι παρόμοιο με το pipsing, αλλά ο στόχος του είναι περισσότερο από αρκετά pips ανά συναλλαγή.

Ακολουθούν διάφορες προσεγγίσεις της στρατηγικής scalping:

- ταυτόχρονες συναλλαγές σε διάφορα ζεύγη νομισμάτων και μια προσπάθεια διερεύνησης της κίνησής τους ως ομάδας. Το 90% αυτών των συστημάτων βασίζονται στην κίνηση των νομισμάτων έναντι του δολαρίου ΗΠΑ. Ωστόσο, υπάρχουν συστήματα που βασίζονται στο ευρώ και τη λίρα,

- οι επενδυτές επιλέγουν ένα κινητήριο ζεύγος νομισμάτων και ένα παρατεταμένο. Ας υποθέσουμε ότι το EUR/USD επιλέγεται ως ζεύγος σημάτων και το AUD/USD ως ζεύγος νομισμάτων για συναλλαγές (υποτίθεται ότι κινείται με καθυστέρηση σε σύγκριση με το ευρώ),

- είτε το γράφημα M1 είτε ένα διάγραμμα tick επιλέγεται για διαπραγμάτευση,

- οι περισσότεροι χειρισμοί εκτελούνται μέσω εντολών,

Οι ιδέες που περιγράφονται παραπάνω συζητούνται ευρέως σε διαφορετικά φόρουμ. Αυτές οι προσεγγίσεις απαιτούν πολύ θράσος και καλή αντίδραση.


Μοιραστείτε τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε! Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να προσθέσετε;

Πώς θα βαθμολογούσατε την απάντηση που λάβατε;

Αφήστε το σχόλιό σας (προαιρετικό)

Τα σχόλιά σας είναι πολύ σημαντικά για εμάς.
Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να ολοκληρώσετε την ηλεκτρονική μας έρευνα.

smile""