Pendidikan forex


Teori Gelombang Elliott  pernah terkenal dan masih banyak digunakan hingga kini. Namun, setiap teori popular mengalami pelbagai pengubahsuaian dan penambahan. Contoh yang baik dari ini adalah campuran kompleks Teori Chaos dan Teori Wave yang bergabung untuk mewujudkan Teori Mirror Market.
 
Terdapat banyak perkara yang dapat dijumpai di Internet. Pasukan ChaosTradingGroup bahkan telah mengembangkan dan menyiarkan skrip Mirror. Tujuannya untuk memberikan ramalan yang tepat mengenai turun naik harga. Namun, perkembangan mereka sesuai dengan misi mereka.
 
Menurut Elliot, pergerakan pasaran membentuk urutan inflasi dan aliran keluar yang tidak terhingga dari turun naik harga. Gelombang sempurna dibina oleh kitaran 8, 34, 144, sementara semua gelombang lain muncul dari titik sifar. Oleh itu, skrip Mirror mencari titik sifar ini di mana pasaran mula mencerminkan dirinya. Teras skrip adalah mencari pusat terpenting daripada banyak perkara seperti itu. Titik yang diperlukan akan mengulangi sejarah data  dengan tepat dan kemudian meramalkan tingkah laku harga selanjutnya.
 
Skrip itu pasti berguna untuk pedagang, tetapi, sayangnya, tidak ada panduan sepenuhnya untuk berdagang dengannya. Selain itu, tidak ada strategi perdagangan yang jelas dengan peraturan penetapan yang tepat dan pintu masuk dan keluar standard.

Artikel pilihan

Komisen

Apakah komisen yang dikenakan semasa mendeposit atau mengeluarkan dana

Jumlah minimum pendepositan

Jumlah minimum pendepositan

Sila pilih kaedah yang tersedia untuk menambah nilai ke akaun anda