Support service
×

Indikator

Indikator adalah isyarat beberapa perubahan arah aliran di pasaran. Anda boleh menggunakan indikator yang berbeza dari analisis teknikal yang bekerja di bursa mata wang asing atau bursa saham, tetapi tidak digalakkan menggunakan lebih daripada tiga daripadanya. Untuk memahami indikator dengan lebih baik, perlu merujuk kepada formula berdasarkannya. Rumusannya boleh menjadi rumit atau sederhana.
 
Kategori pertama indikator menentukan arah aliran dan menunjukkan sama ada pasaran overbought atau oversold. Stochastics dan RSI boleh dimasukkan ke dalam kategori ini. Tidak ada gunanya menggunakan kedua-duanya; anda harus faham bahawa sebarang isyarat mesti ditentukan oleh satu indikator. Tidak perlu menggambar indikator satu jenis untuk menentukan pergerakan pasaran. Indikator teknikal diperlukan untuk menentukan pergerakan harga atau mengesahkan isyarat yang ada. Fraktal dapat dimasukkan dalam kelompok indikator ini, mereka mengesahkan isyarat Alligator dalam menentukan arah aliran. Tiga petunjuk biasanya digunakan oleh peniaga: ukuran sokongan dan rintangan dengan harga mengikut jumlah, petunjuk arah aliran, yang akan membantu anda menentukan pergerakan harga jangka panjang, dan pengayun. Untuk memilih strategi yang tepat, seseorang harus menggunakan petunjuk dengan langkah-langkah perlindungan kerana mereka tidak dapat memberikan isyarat yang dapat dipercaya seratus peratus.
 
Tidak ada yang dapat memberi anda jaminan memperoleh keuntungan semasa berdagang di pasaran pertukaran asing menggunakan analisis. Indikator mesti digunakan, tetapi perlu mengetahui cara memilihnya. Pada masa ini, terdapat banyak petunjuk baru yang memberikan isyarat yang salah, dan yang anehnya, ia berjaya dijual oleh pembangunnya. Kerap kali, indikator seperti itu tidak berfungsi. Anda boleh memikirkan strategi anda sendiri yang akan memperkuat strategi anda, tetapi anda harus mengetahui bahasa pengaturcaraan. Anda boleh membuat sistem perdagangan anda sendiri, jika anda belajar menulis indikator.
 
Sistem perdagangan secara automatik dapat membuka posisi dagangan , jadi anda benar-benar bebas dari keperluan untuk menganalisis pasaran.

Kongsi pendapat anda

Terima kasih! Adakah terdapat apa-apa yang anda ingin tambah?

Bagaimanakah anda menilai jawapan yang anda terima?

Tinggalkan komen anda (pilihan)

Maklum balas anda amat penting bagi kami.
Terima kasih kerana meluangkan masa untuk melengkapkan survei atas talian kami.

smile""