Support service
×

Pipsing

Sebenarnya, pendekatan perdagangan ini agak rumit, namun hampir semua pedagang baru mempraktikkannya.
 
Kaedah ini digunakan untuk menjana keuntungan dari turun naik pada siang hari. Beberapa pedagang membuat lebih dari 200 tawaran sehari, dengan posisi dagangan terbuka hanya beberapa minit. Sudah tentu, keuntungan dari setiap kedudukan agak kecil, tetapi, secara keseluruhan, ia boleh menjadi jumlah yang besar.
 
Idea pipsers adalah menjana pergerakan urus niaga harian. Rata-rata, mata wang bergerak sekitar 50-60 mata pada siang hari jika kita mengambil harga pembukaan harian dan harga tutup harian. Tetapi memandangkan fakta bahawa kadar pertukaran tidak selalu naik atau turun dalam sehari, tetapi membuat turun naik kecil, jumlah pip ini cukup besar. Pipsers cuba mengatasi turun naik tertentu ini.
 
Pendekatan ini setanding dengan rolet - kaedah bermain yang sama, kemungkinan sama, walaupun kebarangkalian kemenangan di Forex menggunakan pendekatan ini adalah dua kali lebih tinggi.
 
Sistem ini akan gagal. Terdapat beberapa sebab untuk itu.
 
'1. 'Cuba untuk tidak ketinggalan walaupun pergerakan kadar terkecil, pipsers menggunakan stop loss yang hampir dengan harga pasaran semasa.
 
Menetapkan tahap ini, kebarangkalian kerugian semasa kebisingan sangat tinggi, walaupun anda menentukan arah arah aliran dengan betul, tetapi salah menilai kekuatan bull dan bear yang berlawanan. Sangat mudah untuk membuat kesilapan dalam menentukan arah untuk jam berikutnya. Lebih sukar daripada menentukan sasaran pergerakan harian.
 
Cara termudah untuk mencegah pesanan stop loss daripada dicetuskan adalah ketiadaannya, tetapi dalam kes ini anda berisiko kehilangan lebih banyak wang setelah pergerakan yang kuat terhadap arah anda dengan harganya yang jauh sehingga mustahil untuk kembali ke tahap semula beberapa minit atau jam berikutnya. Apabila anda memperdagangkan sebahagian besar deposit anda tanpa stop loss, anda menghadapi risiko margin call, iaitu kehilangan keseluruhan deposit.
 
'2.' Berdagang wang sebenar menimbulkan tekanan. Sebagai peraturan, strategi ini pertama kali diuji pada akaun demo, di mana wang itu maya, jadi tidak ada rasa takut kehilangannya, dan pesanan dilaksanakan secara automatik, iaitu seketika.
 
Oleh itu, terdapat beberapa faktor, termasuk kepantasan pelaksanaan pesanan dan tekanan yang bertambah buruk dengan setiap perubahan harga terhadap anda. Perdagangan pip menunjukkan tekanan berterusan, dan dipengaruhi oleh tekanan, anda tidak boleh membuat keputusan yang rasional.
 
Kita juga harus menyebutkan hakikat bahawa broker tidak menyukai pelanggan yang meminta sejumlah besar operasi. Terdapat beberapa batasan pada jumlah permintaan per jangka waktu tertentu, dan pelanggan yang terlalu agresif meminta pesanan setiap saat dapat diminta untuk menutup akaun.
 
Hasil positif lebih besar kemungkinan berlaku pada kulit kepala. Ia serupa dengan perdagangan pip, tetapi tujuannya adalah lebih daripada beberapa pip setiap perdagangan.
 
Berikut adalah beberapa peraturan strategi scalping:
 
- Kerja serentak dengan beberapa pasangan mata wang dan usaha untuk menyiasat pergerakan mereka sebagai satu kumpulan. 90% sistem ini berdasarkan pergerakan mata wang kumpulan berbanding dolar A.S. Walau bagaimanapun, terdapat sistem berdasarkan euro dan pound.
 
- Mata wang penggerak dan mata wang yang berlanjutan dipilih. Katakanlah, pasangan mata wang EUR/USD dipilih sebagai penggera, pasangan mata wang AUD/USD, sebagai pasangan mata wang untuk perdagangan (seharusnya bergerak dengan penundaan berbanding dengan euro).
 
- Sama ada carta M1 atau carta tanda dipilih. Sebilangan besar manipulasi dilaksanakan dengan perintah.
 
Idea yang dijelaskan di atas banyak dibincangkan di pelbagai forum. Penggunaan pendekatan ini memerlukan banyak saraf dan reaksi yang baik.

Kongsi pendapat anda

Terima kasih! Adakah terdapat apa-apa yang anda ingin tambah?

Bagaimanakah anda menilai jawapan yang anda terima?

Tinggalkan komen anda (pilihan)

Maklum balas anda amat penting bagi kami.
Terima kasih kerana meluangkan masa untuk melengkapkan survei atas talian kami.

smile""